fredag 8 januari 2010

Ordningen återställd!

Ja, så var alla julsaker borta, sånär som på julgranen som åker i helgen. Den barrar inte ett dugg och då tyckte jag det var lite sorgligt att ta bort den redan. Men nu ser den lite malplacerad ut, när allt det andra är borta, så den åker ut i helgen.

Här är några som gömde sig under granen när matte for runt och fixade och städade...

Även om det är skönt att bli av med julsakerna så blir det alltid lite mörkt och kalt, speciellt i fönstrarna. Måste helt enkelt ut och shoppa hem nåt nytt...eller hur, visst måste man det så här i januari?

Hade lovat mig själv en bukett tulpaner efter röjningen, men det fanns inga uppe i Ica-affären. Istället fanns det de här narcisserna, så de fick följa med hem i stället. Ser ni förresten kuddarna i kökssoffan, nya kuddfodral från Village, som hade utförsäljning innan jul. Så visst, lite nytt har jag ju redan unnat mig...


Köpte även Hjärtan på tråd häromdan. De står här bredvid Plättar i luften. Fina namn, eller hur?

Nu börjar den här amaryllisen slå ut....lite typiskt va, nu när julsakerna är borta? Nåja, den verkar få fina blommor, och så går den i vitt och rosa med, så det är väl ok...! Den och de övriga blommorna får bli mitt bidrag till Blommig fredag!
Äntligen helg igen hörrni....hoppas ni får en trevlig sådan!

13 kommentarer:

  1. Här åker granen ut i kväll eller eftermiddag förhoppninsvis.. den barrar som attan som jag skrev. Ja jisses så tomt det blir med alla julsaker borta, har alltid problem att komma ihåg alla saker jag stoppat undan, tycker alltid det ser galet tomt ut innan jag flyttat runt och haft mig. Och som sagt lite nytt måste man ju ha för att fira in det nya året.. Dina kuddar var urläckra.. såna som man blir glad av.. Ha en skön och mysig helg.. Monica

    SvaraRadera
  2. Visst blir det tomt när granen burits ut men jag har en lampa som tänds istället. Det andra tomrummen kan ju fyllas med gröna växter, Murgröna är fint tycker jag. Såg hos en kompis, som hade fått tag i en murgröna med låååånga rankor som slingrade sig kring ljuslyktorna.... så jättefint men ändå enkelt :)

    I dag köpte jag jord och med hem kom en kruka pärlhyacinter, kunde inte låta bli.....

    Ha en skön kväll :)

    SvaraRadera
  3. Tjugondag Knut åker julen ut.Jag får alltid lite ångest när granen åker ut så jag drar på det i de längsta.Ha de gott. Anita

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det verkar som du har en hel del vackra blommor, inkl den vita amaryllisen, att njuta av nu när granen åkte ut! En fräsch bukett med tulpaner blir nog fint till!

    SvaraRadera
  5. Åh, den amaryllisen var söt! Passar väl som nästan-vår-blomma!
    Trevlig Blommig fredag!

    SvaraRadera
  6. Vår gran har oxå åkt ut i dag och nu behövs det lite blommor som lovar att våren nalkas ... :)
    Tjing
    Monica

    SvaraRadera
  7. När julen städats ut får jag alltid vårkänslor och vill ha nya växter och ljusa färger på textilierna. Det är enda gången på året som jag brukar skaffa nya gardiner, till exempel (resten av året ser jag dem inte...).
    Tulpaner måste jag också ha tag i nu - älskar att frossa i dem!

    SvaraRadera
  8. Ja min gran åkte dagen efter nyårsafton,,pga barren föll så fort någon gick förbi.
    Tomtar och pynt sitter fortfarande uppe men jag ska plocka dem i helgen, håller med det blir mörkt och trist, men jag fick en kruka pärlhyacinter som fick stå på köksbordet,,lite vårlängtan.
    Ha en go helg, semlor ja fy vilken frestelse,,men jag ska inte, säger jag till mej själv.
    mvh Monica

    SvaraRadera
  9. Hjärtan på tråd måste jag köpa. Den är så söt. Spännande med narcisser. Vår gran åker i morgon och resten av julen också, hoppas jag. Kram

    SvaraRadera
  10. Hade också tänkt "fira" julens uttåg med tulpaner, men hur får man hem dem i 20-gradig kyla? Idén med vårblommor i kruka är nog bättre då. Tror jag gör ett försök! Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Jäpp nu är julen borta. Jag stod och trånade efter lite tulpaner i affären men höll mej. Jag tänkte vänta till ammaryllisarna har blommat ut. Ha det gott/ Tyra

    SvaraRadera
  12. Den som väntar på något gott väntar aldrig förgjäves och amaryllisen är ju lika fin efter nyår, så njut den, tulpaner kommer att finnas i massor fram till påsk i varjefall :)

    SvaraRadera
  13. Heisann!

    Hyggelig med jul, men helt OK når den er over også!
    Masse herlige bilder på bloggen din, alltid koselig å kikke innom!
    Dette blir den siste bloggen i dag. Jobb i morra tidlig!
    Natta!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!