Det var några som ville ha receptet till kakan jag visade i förra inlägget. Kommer här:
Regnbågskaka
2 ägg
2 d socker
1 dl gräddmjölk
2 msk smält smör
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
smörkräm:
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
röd och grön karamellfärg
glasyr:
florsocker, vatten och några droppar citiron
Gör sockerkakssmeten på "sedvanligt" sätt. Använd två avlånga formar och dela smeten i två delar. Den ena delen gräddar man som den är, den andra blandar man i 2 tsk kakao och 1 msk vaniljsocker innan man gräddar den.
När kakorna har svalnat skall de delas i 4 delar, två ljusa och två mörka, som sen skall varvas med smörkräm i två olika sorters färger. Sen glaserar man kakan.
Jag måste ju också visa hur min fina skål ser ut "på riktigt", som jag vann i Gudruns tävling!
Har inte bestämt mig var den passar bäst ännu...
Klart är att den var väldigt bra till lördagsgodiset....!
Den kakan måste jag allt prova nån dag. Skålen är ju helt underbar. Kram
SvaraRaderaSkålen var verkligen jättefin, användbar till mycket!!
SvaraRaderaTrevligt med receptet, den kakan ska jag laga till här framöver!
Ha det gott!
Kram Margot
Hej!
SvaraRaderaVisst är det fint med godis i en skål. :)
Tack för receptet på kakan.
Ha det gott.
Grattis till vinsten.Vilken söt skål.1000 tack gulliga du för receptet .Ska jag prova .Önskar dej en skön kväll Kramar Rita ♥
SvaraRadera