torsdag 29 juli 2010

Rapport från ön...

 • Regn - idag blev jag plaskvåt igen på hemväg från jobbet. Varför kan jag inte ta med regnbyxor i väskan?
 • Igår misslyckades jag med två sorters kakor - i förrgår bara en! Förstår inte vad det har blivit med mig? Jag som faktiskt brukar få beröm för mina goda kakor...nu måste jag skärpa mig, yngsta dottern fyller år nästa vecka och då måste det finnas sju tre sorters kakor på kakfatet..
(om någon vill veta vad misslykanden bestod i - jo, en hallonkaka med 1 dl mjöl i istället för 2,5 dl, hm, god blev den men förvisso väldigt kladdig. Fråga mig inte varför jag bara la i 1 dl....En chokladvariant som syrran jämt bakar och är himmelskt god och som jag bara tydligen inte kan lyckats helt med....samt en mandelkaka som jag köpt som köpekakor och som fanns recept på påsen så att man kunde baka dem själv. Om detta hade varit en vetenskaplig undersökning så kan vi nu slå fast att hembakta kakor inte är godare än köpta...så då gjorde det ju inte så mycket att jag glömde en av plåtarna i ugnen och fick förpassa hela den plåten ner i soppåsen...)
Nej, jag tror jag tipsar om ett litet smultronställe i innerstan, där man garanterat inte får misslyckade kakor...:o) Café Gula huset på Tranhusgatan i innerstan. Ett mysigt litet ställe med betoning på litet!

9 kommentarer:

 1. Jag har oxå sysslat lite med bakning i regnet. Jag lyckades...med mina hallongrottor!
  Vilket gulligt litet kafè där i Gula huset. Finns kafeèt kvar i st. Hans ruin? Det var mitt favvofik förr.
  Ha det gott! Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad energisk och duktig du varit idag...även om du påstår att du misslyckats. Tror att jag har ett hum om vilken kakpåse med recept på du menar, har kikat på sådant recept och tänkt...nu vet jag att jag inte ska. Ett mysigt kafé är alltid trevligt att avnjuta en kopp kaffe med god kaka till ibland.
  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland är det hopplöst när man bakar. Tack för ett nytt tips på fika ställe tills nästa gång jag kommer till rosornas stad. Kramar

  SvaraRadera
 4. Ibland är det riktigt tetigt;) Ahlgrens bilar lär ha varit ett misslyckat försök till marshmallows, så vem vet, du kanske kommer att uppfinna den mest fantastiska kaka om du fortsätter så här;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen mig :)
  När barnen var små gjorde jag en hel plåt full med äppelkaka, tog tid att skala alla äpplen. Det doftade så gott och alla var så sugna på att äta äppelkaka med vaniljsås.
  Yngsta dottern var först till att smaka på sin portion allt åkte ut ur munnen på henne, hon började gråta, tänkte att hon hade bränt sig men när jag smakade så förstod jag. Salt mycket salt ja, det var bara att slänga och vi fick äta fil och flingor till mellanmål den dagen.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Fast om du nu tycker att du misslyckats med bakningen så har du iallafall inte misslyckats med bilderna. Där ser du ju otroligt smaskigt ut. Du vet väl att jag gillar alla dina kakor/recept!!! /Knatten

  SvaraRadera
 7. I bland är det fördömt man misslyckas av bara farten oftast är det bara tillfälligt//Britt

  SvaraRadera
 8. det är ju tortyr att kolla detta inlägg innan maten...

  SvaraRadera
 9. Ja, ibland vill det inte riktigt lyckas och vilken lycka att det finn satt köpa ;)
  Mysigt inramat café, dit kunde jag gärna smyga in :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...