söndag 12 september 2010

Trädgårdshelg

Ja, det kan man nog säga. Fint väder blev det och då åkte stövlarna på och så var det grävning som gällde. Jaaa, en ny rabatt har det blivit!

Eller ny och ny, förlängning av en befintlig rättare sagt (bild från i juni för jag glömde att ta "förebild") 
Det började med att maken bestämde att sandlådan skulle bort, eftersom barnen aldrig leker där. Han lyfte ur själva sandlådan, men sen fick jag gräva bort sand så att täckduken kunde lyftas ur. Passade på att toppdressa gräsmattan när jag ändå skulle flytta sanden. Och sen när jag stod där med en grop som skulle fyllas...ja ni förstår, det var bara att fortsätta att gräva en rabatt! Perfekt att lägga ner grästuvor och jord i sandlådegropen!
Inga vackra bilder men trädgårdsarbete är inte alltid vackert...:o)
'
Flera svettiga timmar senare...varför gå på gym när man kan gräva rabatt? En och annan sten fick jag upp också, ni ser en bumling där på gräset! Bakom rabatten skall det bli täckduk och täckbark, så att man kan gå därbak och klippa häcken.
Sen fick jag för mig att jag skulle flytta den stora pionen som avslutade den befintliga rabatten, en liten bit. Fråga mig inte varför, ibland får jag bara för mig saker....Men nu tror jag att jag förstår varför man alltid förr sa att pioner inte tyckte om att flytta...my god vad jobbigt...vilka jätterötter det har hunnit bli på dessa år. Men nu är den flyttad och jag hoppas den klarar flytten, och att jag inte går miste om blomningen helt nästa sommar...
Så nu är det bara det roliga kvar - att plantera!! Jag har ju besällt pioner, så jag får väl vänta på dem, för två av dem skall ner här. Sen har jag ju en del perenner i krukor, som jag tänkte få ner här - rudbeckia, alunot, rosenstav bland annat. Vi får väl se hur mycket som får plats!

2 kommentarer:

 1. Jag förstår att du inte kunde motstå den fina möjligheten att göra ännu en rabatt! :)

  Det blir ju jättebra som en förlängning av den befintliga och tänk pioner i den, ahhh! =)

  Ingen träning behövs när man får grävarmuskler förenat med nöje.

  SvaraRadera
 2. Det blir säkert bra o så fick du motion "gratis"
  Jag har flyttat pioner o det har gått jättebra+ att det kommit nya-gamla plantor av rotbitar som blivit kvar däe jag inte skulle ha dem...
  KRam Ninne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!