fredag 27 maj 2011

Nu är pionsäsongen igång!och först ut är förstås buskpionen...lite tidigare i år, och lite färre blommor. Endast 5 stycken mot jag tror 15 stycken i fjol. Det var ändå en hård vinter då med, men det kanske är de sena frostnätterna som är värst, när knopparna redan är på gång.

Nu är maken lyckligt hemma, efter ett halvår i Afghanistan, och i morgon blir det lite festligheter, för att fira hans födelsedag och hemkomst.
Betyder det att våren går mot sitt slut?  Minns ni hur jag suckade där i mitten på mars? Det var vinter när han åkte och nu är det snart sommar. Ja, tiden gick ändå, och jag har hunnit med en hel del faktiskt. Nåja, inte den där sista punkten, den sparade jag. Dels hade jag ingen aning om vart jag skulle göra av alla saker, dels så hanns det inte med helt enkelt.
Önskar er en trevlig sista-maj-helg!

7 kommentarer:

 1. Vilken vacker pion. Jag har iallafall en pion som är på gång. De andra dröjer kanske nåt år innan de blommar. Vet inte riktigt hur länge det tar innan det blir blommor på såna som är små i år.
  Förstår att det är skönt att mannen är hemma igen. Önskar er trevliga festligheter.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, så vackra pionbilder! Jag sådde några pionfrön hösten 2010 och nu har jag två mycket starka små pionplantor som jag planterade i rabatten i går. Hoppas att bebisarna växer...

  Ha en fin helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 3. Åhh, så härligt med pioner! Jag har bara en enda pion och den ska blomma för första gången nu, men än så länge är det bara små kulor till knoppar.
  Så skönt att du har fått hem mannen igen. Han blev väl glad när han fick se ert vackra kök förstår jag.
  Ha en jätteskön helg nu! Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Visst är de underbara- allt fr knopp till den vissnande blomman. Mina gammla Bondpioner är snart överblommade, men Rosa doftpioner står i STOR Knopp- Precis som den enda buskpion jag har. Knoppningen är inte dum den heller..
  Ha det nu riktigt gott med lilla gubben o fira ordentligt!!
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 5. Härligt att ha mannen hemma igen! Vi har vänner där mannen är där nu och dom har en liten ettårig kille, det är lite jobbigt, så klart.
  Vilka fina pioner du har och buskpioner är ju så fina så fina, man tror knappt att det är sant att så stora fina blommor kan komma ur dom där pinnarna som det ju bara är!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Härlig tid nu,när det är så mycket nytt i trädgården.Regnet har förstört en del blommor på min trädpion,(här säger vi trädpion om buskpionen).De övriga pionerna har stora knoppar så de kommer snart o slå ut.

  Ha en skön helg tillsammans med mannen.
  Kramiz vännen

  SvaraRadera
 7. Härligt att ha honom hemma nu, även om du verkar vara en rackare på att ro iland alla möjliga projekt på egen hand! :)

  Min tidigaste pion har stora feta knoppar nu, men det har varit kyligt på slutet så den ahr avvaktat lite grann.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...