måndag 13 juni 2011

Do Tell

Minns ni mina köp från Pionexperten i höstas? Efter mycket om och men så beställde jag fyra sorters pioner, och nu i vår blev jag så glad när tre av dom fyra har knoppar! Nu har den första slagit ut! Do Tell heter den, och skall vara en tidig anemonformad sort, som fått American Peony Societys guldmedalj 2004. Det är ju alltid lite spännande när pionerna slår ut för första gången - skall det vara rätt sort...? Men jag tror minsann att det här är så rätt det kan bli!
***
Sista arbetsveckan innan semestern... mycket att göra på jobbet och en hel del fix hemma också. Igår fick jag äntligen tillbaka energin efter en tids trötthet - kanske beror på att den tryckande värmen gav vika eller så var det röran hemma som gjorde det... När maken kom hem så satte han fart med nya projektet; bygga badrum i ett förråd. Vilket innebar att han bar ut allt som är i förrådet till vardagsrummet...hm...inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Så igår kavlade jag upp ärmarna och började rensa i källaren och i klädförrådet uppe, för att få plats med allt det "nya" som skall ha plats någonstans. Så skönt att rensa bort en massa, det kommer bli ett rejält lass till återvinningen och Röda Korset.

8 kommentarer:

 1. Hej så fina pionerna är... sista veckan innan semester här med! visst ska det bli skönt! Ha en fin fortsättning på veckan! kramiz Jessica

  SvaraRadera
 2. Väldig vacker . Likaså de andra du köpte. Jag blir jätte sugen att skaffa fler pioner.

  Skönt med semester. Vad kul att göra ett nytt badrum. Har du bestämt vad du/ ni ska ha för färger??

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul att du hittade in till mig så hittade jag ju hit till din fina blogg. Angående pioner så lär det bli fler inköp av sådana hem till min trädgård. De är ju bara så fantastiska.

  Ha det bra /Åsa

  SvaraRadera
 4. Åhhhhh, den är ju för underbar:-)
  Näe, jag fick inte gjort nån ny rabatt i år som jag önksat under vintern. För mycket jobb och för dålig jord här i täppan... För att gräva ny rabatt måste mer än halvmetern grävas ur fyllnadsmassorna, och det låter sig inte göras utan maskin.... Kanske till hösten:-)
  kramkram Hillevi (Tankar fr Trdgrdsmstrn)

  SvaraRadera
 5. Så underbart vacker!
  kram MALIN

  SvaraRadera
 6. Skönt med lite regn?? Visst är pionerna underbara. Har ngr knoppar KVAR som kommer attslå ut nu. Den stora blommningen på mina är förbi. Nu börjar däremot mina rosor att blomma.
  Ha det gott
  Ninne

  SvaraRadera
 7. Underbar! Håller med om att piontiden är den bästa tiden! Mina exploderar vilken dag som helst nu och i år ser det ut att alla (nästan) kommer att blomma samtidigt. Jag har noggrannt dokumenterat namnen på alla mina men har märkt att det inte alls stämmer... Förmodligen för att jag köpt mina på höstrea och då har nog etiketterna hamnat lite huller om buller när folk har plockat med dem. Men det gör inget... jag älskar dem alla!

  Pionkram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Fantastisk!! Undrar om jag har köpt en Do tell, namnet låter väldans bekant.. /Mimi

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...