onsdag 13 juli 2011

Daggkåpor

Undrar om det är fler än jag som går runt och funderar fram och tillbaka, skall jag göra si eller ? Det tror jag nog att det är, och det är också en av dom roliga inslagen med trädgård.
Som sagt, jag rensade bort en massa daggkåpor häromdan, och bestämde även att göra en storrensning i höst eller vår. Nu går jag här och funderar på vilket som blir bäst.
Så här såg det ut innan midsommar i rabatten "Bred och lång", innan daggkåporna vuxit sig alltför stora. Ser väl rätt ok ut men den nya delen av rabatten har "alunrötter" som kantväxter, kanske skall ersätta daggkåporna med såna.
Efter rens, lite kalt men det växer snart till sig igen.

Päronrabatten, även den innan midsommar. Sen tog dom över totalt och nästan "dränkte" dom andra växterna.

Och idag, när daggkåpor och kantnepetor är nedklippta. Nu till min fundering, skall jag ta bort daggkåporna i Päronrabatten eller Bred och lång? Tja, det tål att funderas på :o)
****
Angående mattan i förra inlägget, så sa inte maken så mycket när han fick se den, han ruskade bara lite på huvudet... ;o)

5 kommentarer:

 1. Gusså snygggt det är med en grå svepande kantlinje mellan rabatt och gräsmatta! ÖVersta bilden är kanonfin:-)

  Ja, daggkåpa kan lätt bli lite too much om man inte passar sig, men i långa breda rabatten var den fin.

  Ha det gott, kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 2. Känner igen mig må du tro! Si eller så... den ständiga frågan och det som gör trädgårdsarbetet så roligt! Spar dem i bred och lång tycker jag!

  Ha det skönt!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog också att den ska vara kvar i "bred och lång"-rabatten. Så lätt att ge svar åt andra =) när man sedan velar om samma växt hemma hos sig själv hahaha... Jag tycker den breder ut sig lite väl bra i Valnötsrabatten och fundera på att byta den mot något annat men samtidigt är jag ju egentligen nöjd med den planteringen... Får väl bredda odlingsytan/minska gräsmattan där istället =P

  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Det är ju svårt att ge dig råd, på bilderna är det ju väldigt snyggt med daggkåpan. Men...det beror ju helt och hållet på vad du tänkt sätta där istället. Det måste ju också vara något frodigt och tjusigt..... :-)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar daggkåpa ...den fyller ut så bra. Jätte fina rabatter och jag är helt galen i den härliga böjliga formen på långrabatten. Det är så jag vill ha så småningom på ett ställe,

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...