onsdag 10 augusti 2011

Bolltistlar

Bolltistlarnas tid är nu. Jag har två sorters blå, varav en är namnlös, lite silvergrå.

...och en är mer intensivt stålblå, "Veitch Blue".

Så har jag en vit sort "Star Frost". Jag kan dock inte riktigt bestämma mig om jag tycker om den eller inte. Tycker den är lite dassigt vit, eller om man skall vara snäll är den väl silvervit. Nåja, humlorna verkar ju gilla den i alla fall.

11 kommentarer:

 1. De blåa bolltistlarna är jättevackra, den vita har jag inte sett! Mest pga platsbrist har jag inga tistlar i trädgården eftersom de tar rätt stor plats! Idag har vi fått ordentligt med regn, börjar kännas lite höstlikt trots allt:)
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Jag gillar min vita och grå, men visst är blå ändå blå. Tror man måste kombinera de vita med andra blommor å de "gör" sig mer. //helen

  SvaraRadera
 3. jag gillar min vita fast jag håller med den är lite svagvit, kunde vara mer klar vit, dessutom har min blivit brun av regnet..den blå är outstanding favorit hos mig med. Tog in en stor bukett den stod nästan två veckor.
  ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 4. Visst är de fina bolltistlarna! Jag har tidigare alltid haft dem i mina rabatter, men där vi bor nu har jag lite glömt bort dem...får bli en ändring av det! Den vita har jag inte sett tidigare, har bara haft den blå. Men nu kan jag mog tänka mig båda!
  kram, Marita

  SvaraRadera
 5. ...dom enda tistlar jag har nu är den vanliga ogrässorten, dom andra som växte i stenhörnan har dött ut tyvärr. Hade tre sorter och nu har jag inte en enda kvar - konstigt!

  SvaraRadera
 6. Nja du jag är ju ingen blomsterflicka jag så här finns inga tistlar och inga rabater heller men jag är glad att jag för njuta av alla era vackra istället. Tistlar är ju faktiskt vackra. Ha de så gott...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Jag provade att fröså, men det blev tyvärr inget av det. Tycker att de är jätteläckra, så jag ska prova igen. Eller så får jag köpa färdiga plantor. Jättefina bilder!
  Maria

  SvaraRadera
 8. Så fint du har, gott du bjuder och trevlig läsning.
  Har köpt min första Bolltistel i år, en blå.
  Tack för titten,
  kram Sussi

  SvaraRadera
 9. ...Fina bilder du visar,tack för titten Kramis Gunilla

  SvaraRadera
 10. Bra att du skrev om bolltistlar, jag har en som kommit på avvägar, den skall jag flytta i morgon. Jag hade glömt bort den, men nu så!
  Fina är dom.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Jag har några blå som jag tycker mycket om. Men jag gillar dina vita också!

  Må så gott.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...