söndag 4 december 2011

Är du en gottegris som jag?


I så fall skall du baka dessa polkaskorpor! Riktigt smaskiga, och lätta att göra också.

100 g smält smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl hackade polkagrisar

Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i äggen.  Blanda i resten. Forma till fyra längder och grädda i 175 grader ca 15 minuter. Skär i lagom stora bitar och torka i ugn på eftervärmen.
Ät och njut - idag tänder vi andra ljuset och då kan det väl vara gott med något smarrigt till kaffet?

13 kommentarer:

  1. Oj, vilket spännande recept! Polkaskorpor har jag aldrig hört talas om, de ser supergoda ut.
    Ha en skön 2:a advent!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Åh aldrig hört förut..jag ska ju inte äta massa sött men som gåbortpresent eller hur? TACK SÖTA FÖR DET! Kramis Gunilla

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut. Jag som inte gillar att baka ska nog prova det hät. Tack! Pia

    SvaraRadera
  4. Åh så goda de ser ut, får nästan ta och skaffa lite polkagrisar och testa receptet:) Visst vill man ha något smarrigt till kaffet nu och då!
    Ha en skön söndagkväll!
    Kram

    SvaraRadera
  5. En riktig gottegris är jag. Håller på tills det tar slut. Redan i morgon skall jag ta efter ditt recept.I de godisskålar som jag gör (keramik) står det just ordet SLUT
    Kram

    SvaraRadera
  6. Mmm låter ju gott. Kul med nya recept / ideér. Och vad fint det ser ut med burken de ligger i och bandet:-)

    Kram

    SvaraRadera
  7. Bra julklappstips!

    Hälsningar
    Anncathrine

    SvaraRadera
  8. Ja men det där skulle vara roligt att testa. Jag får nog ta någon bakdag nu snart :)
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  9. Nej, jag är ingen gottegris alls men...när man ser dina skorpor kan man ju tänka sig bli det!

    SvaraRadera
  10. Låter väldigt gott och förmodligen inte så svårt heller, säger jag som nästan alltid misslyckas med bakning:)

    SvaraRadera
  11. Måste prova.............:-))
    Har precis gjort saffransskorpor med pistagenötter oxå väldigt gott.

    Må gott syrran.

    Kram storryssan

    SvaraRadera
  12. Men de har jag aldrig hört det måste jag bara testa!!!!
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  13. OJ vad gott detta verkar!!! Ska baka dem i morgon!
    Trevlig blogg!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!