torsdag 1 december 2011

Nu är julmånaden här!

Julmånaden är här! Den mysiga eller den stressiga...? Den kan nog vara både och. Själv har jag tydligen haft mycket att göra nu i slutet av november om man ser på frekvensen av blogginlägg...


Jag har i alla fall hunnit med att baka första omgången lussebullar. Som ni ser går det rätt fort när jag svingar trägaffeln...=)  Det är dock inte av stress utan för att man måste "ta i" med en deg på en liter mjölk. Jag använder aldrig bakmaskin till bullar utan jag blandar degen i min trotjänare Tupperware.  Jag och lilltjejen brukar skoja om att när degen ser ut som en "rumpa" så är den färdig. Sen får den stå i varmt vatten tills locket pyser  -  och då är det färdigjäst!

Jag använder kesella i degen, och så riktigt smör förstås, jag köper aldrig margarin nuförtiden. Sen penslar jag bullarna med smält smör efter gräddningen.  Hur gör ni?

6 kommentarer:

 1. Tänk, så många olika tillvägagångssätt det finns! Jag använder också handkraft till mina degar. I år bakade jag vetebullar med saffran, dvs mitt gamla vanliga bullrecept fast utan kanel. Gott och mjukt blev det... såklart använder jag alltid smör:)

  Skön andra adventhelg till dej!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jag använder kesella, smör och handkraft. Jag penslar med ägg och strör på pärlsocker. Gott!

  SvaraRadera
 3. Jag gör lika som er, men penslar med uppvispat ägg! Smöret smälter jag inte utan rör i det när det är mjukt
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Det ser härligt ut, jag hoppas också kunna sätta en deg snart:)

  SvaraRadera
 5. Baka baka liten kaka,
  Rulla rulla liten bulla...
  Alla sätt är bra, utom de dåliga..
  Det blir massor av goda munsbitar av den degen.
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 6. Jag bakar alltid med elvispen och dess degkrokar. Min hushållsmaskin, eller vad det heter, sålde jag på tradera för länge sen. Det var bra uttryck det där med att när degen ser ut som en rumpa är den klar, det ska jag tänka på. Jag har nog för det mesta smör i baket.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...