måndag 5 november 2012

Före och efter

Häromdan när jag kikade i ett fotoalbum kom jag på att jag skulle visa er hur det såg ut här när vi flyttade hit. Jag gillar ju föreochefterbilder och vet att fler gör det. Det är kul att titta tillbaka och jag inser då att vi har gjort en hel del i detta hus... Jag var inte lika flitig med kameran på den tiden, men några bilder hittade jag i alla fall. Det är 12 år sen vi flyttade hit, så vi hade ingen digitalkamera, så ha överseende med bildkvaliteten. Vi börjar idag med vardagsrummet:
Här har vi precis flyttat hit, och vårt första projekt var just vardagsrummet. Det var mörkbruna tak, vita knotterväggar á la 80-tal (som det för övrigt var i princip varje rum), och bruna lister. Det första vi gjorde var att regla upp en vägg eftersom vardagsrummet var väldigt stort (det vi ser på bilden är halva vardagsrummet). På så sätt fick vi ett kontor där borta vid fönstret, och ett förråd som sedermera blev ett badrum. Den hitre delen blev ett matrum.
 
Så här ser det ut idag, efter inte bara en utan flera renoveringar. Taket gick inte att måla, det färgades igenom, så det fick bli gipsplattor, såna man har på väggarna. Maken satte upp skivorna och jag spacklade och slipade, minns att det var riktigt slitigt att jobba uppåt...Det var mitt "nöje" när dottern, som då var drygt ett år, sov sin middagssömn på 2-3 timmar. Väggarna fick först gula tapeter som senare målades om i creme, som senare tapetserades om i grått... (ja, jag vet, jag är lite ombytlig...) Golvet var i dåligt skick så det har fått ett ekgolv lagt ovanpå.  
Ja, det var vardagsrummet, eller i alla fall matrumsdelen. Nästa gång kikar vi på hur köket har förändrats på 12 år.  

15 kommentarer:

 1. Vilken skillnad! Så ljust och luftigt ni har fått till det. Snyggt.

  SvaraRadera
 2. Vilken skillnad!
  Och så fint i ert vardagsrum!
  Nyttigt att titta tillbaka o inse hur mycket man faktiskt fått gjort!

  Ha det fint!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 3. Underbart vardagsrum du har! Så härlig rymd, och bra mått. Du får plats med bordet på längden och ändå en skänk på sidan, perfekt. Vi har problem med att vardagsrummet är långsmalt... endast 4 m brett... Men vad gör man, det är ett för stort projekt att bredda hela huset.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Nog hade det ändrats alltid. Snyggt matrum ni har idag. Här är det inte så ombytligt. Även om jag VILL, så har jag en äkta hälft som INTE VILL, så det är bara att hålla igen lite, haha. Men lite ändrat har det nog blivit sen jag flyttade hit för 12 år sen.
  Hoppas du har en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 5. Vad snyggtni har gjort. Vilken enormt stor skillnad det blir med färg och tapeter.Matsalsgruppen är väl den samma fast ommålad? Ja ni har gort ett underverk.. Kraaaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den är faktiskt densamma, den får hänga med ett tag till, vi köpte den 1991, när allt skulle vara antikbetsat...så den har varit med några år...Sen den blev vit står jag ut med den ett tag till =)
   kram tebaks!

   Radera
 6. wow vilken förändring.ser snyggt ut. kan tro ni haft massor jobb att få det så fint ni nu har det. ska bli kul att se köket till nästa.

  SvaraRadera
 7. Mmm...så fint. Går inte att förstå att det är samma rum.
  Hej hopp.

  SvaraRadera
 8. Wow en forskel. Det er virkelig pænt i dag... he he

  SvaraRadera
 9. Modet går upp och ner eller rättare, det blir ljust sen mörkt o murrigt
  det kan aldrig bestämma sig *fniss*. Fondtapeter eller inte de är frågan
  Det hade vi i början 70-talet, även medaljong-tapeter. Kikar man in på
  färghusen blir man förskräckt vad det finns att välja.Men det är så det ska vara, man vill alltid förnya sig till det bättre.
  Det bättre blev det verkligen i det rummet.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 10. Häftigt och snyggt blev det, och vilka ytor! Arbetsrummet verkar ju jättebra och så ser det ut som större fönster till vänster, eller också var det bara saker som stod för. Det är i alla fal jättefint och ljust och härligt nu - tänk vad man kan förändra med arbete och sinne för skönhet!
  Det var riktigt roligt att få se!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt- "fönstret" till vänster är större, det har nämligen blivit en altandörr av fönstret som var där!
   Kram!

   Radera
 11. Otroligt vilken skillnad! Dina milda färger är mina:)

  Kram och trevlig tisdag!
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 12. Vilken skillnad! Roligt att se jur fin det blev.
  Annika

  SvaraRadera
 13. Det är en enorm skillnad mellan dina bilder, till det bättre ska jag kanske tillägga "hahaha" Nu fick du ju mig att vilja leta fram före och efter bilder från vårt hus som också genomgått ett par rejäla renoveringar under de 20 år vi bott här. Vårt hus var a la 70-tal och trädgården likaså... Får se om jag kanske letar fram några (hemska) bilder ikväll. Jag ser fram emot att få se ditt kök, det är så himla kul att se förändringarna / Kram gittan

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...