tisdag 6 november 2012

Köket för 12 år sen

Idag fortsätter min lilla "miniserie" där jag visar gamla bilder, alltså från hur det såg ut när vi flyttade in och hur det ser ut idag. Vi flyttade in i februari 2000 och hösten samma år renoverade vi köket. Jag har försökt ta kort ur precis samma vinkel som då.
 
 
Som ni ser så blev det en hel del omflyttningar.
 
 
 
Som jag berättade i går hade huset knottertapeter á la 80-tal i princip varje rum, här ser ni det i både den gröna i köket och den aprikosa i hallen utanför. Här löste vi det genom att klä in väggarna med pärlspont, övriga huset har fått gipsväggar och nya tapeter.
Härligt med mörkbrunt tak va? Det kändes som det skulle ramla över en nästan.  

Taket penselmålade jag 4 gånger för att täcka det bruna, också det ett "roligt" jobb på barnledigheten, när dottern sov middag. Jag hade turen att hon sov länge varje eftermiddag, då hinner man en del!
 
oj, vad sladdar det var överallt...

Men som ni kanske minns så var köket gult förut, och blev vitt först för drygt ett år sen. Vill ni få en liten kik hur det såg ut när det var gult finns det bland annat här.  
Tack för alla fina kommentarer om vardagsrummets förvandling! I morgon kollar vi in skillnaden i matvrån.

13 kommentarer:

 1. Roligt att få följa din renovering, älskar före och efter bilder. Och du bjuder ju på jättestor förändring. Så snyggt ni har fått det. Mycket jobb förstås:)).
  Trevlig kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jisses, vilken förvandling! Från mörk och dystert till ljust och inbjudande. Jag skrev en kommentar på ditt förra inlägg samtidigt som du la upp detta =) Jag önskar att vi tagit fler förebilder hemma... Men huset var så fruktansvärt fult invändigt att man bara var glad att slippa "eländet" när man gjorde om. Men, jag ska leta i albumen för det är riktigt roligt att se förändringarna / Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Härliga före och efter bilder. Har oxå tagit kort på våra projekt. Bilderna skulle hamna i en pärm men de har de inte gjort ännu.. :-)
  /Sylvia

  SvaraRadera
 4. Oj så fint ni har det! Såg den fina matsalen i förra inlägget också, jättemysigt, precis den stil jag gillar. Kul att se hur det såg ut före också!/Titti

  SvaraRadera
 5. När jag ser dina bilder,inser jag att jag måste ta före o efter bilder.Vi har ju inte börjat med de stora renoveringarna än,ska ut o fotografera innan vi byter fönster,som är det första projektet.

  Ha det gott vännen
  kramiz

  SvaraRadera
 6. Men är du säker på att det är samma kök på bilderna? Du har inte lånat grannens foton, eller? Jättesnyggt!
  Hej hopp från Törnrosa

  SvaraRadera
 7. Ja, man kan inte säga annat än att det blev snyggare, haha. Ibland frågar man sig vad man hade för smak på den tiden?!
  Gillar namnet på din katt, Casper. Det heter mitt barnbarn, haha.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 8. Ojoj, vilken skillnad! Nu är det betydligt snyggare... ;-) Väldigt vackert kök ni har!

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Men varför ändrade ni? Det var ju mycket finare förut.....Hoppas du förstår att jag skojar jättemycket nu - vilket arbete ni gjort och så fantastiskt vackert det har blivit, ljust och fint och med det ljusa taket och så ser det så där riktigt mysigt ut! Ni år så duktiga och det har blivit så fint, det måste kännas jättebra att ha det så, jag njöt verkligen av bilderna.
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 10. Oj Oj vilkem otrolig skillnad. Jättefint. Jag vill också ha ett nytt kök fast jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Så roligt att se före och efter bilder. Kram Pia

  SvaraRadera
 11. Vilket vackert kök ni har skapat! Dock hittade jag inte det gula köket (gult är en av mina favvofärger).
  Men, trots att ni har det sååå vackert stal ändå bild nummer fyra mitt hjärta totalt ;))))!/Anja

  SvaraRadera
 12. Det ljusgula såg väldigt sommrigt ut, men när man ser det vita köket
  blev det klart bättre. Men det är kul att förändra och förnya eller hur.
  Ja vad kommer all röran ifrån när man ska renovera, jag vet själv hur det är, hela huset som en bomb.
  Så ser det ut hos oss nu, fast vi bara målar en liten grovhall.
  Jag förstår att du är nöjd nu, grattis till de fina köket fast det är
  ett antal år sedan.
  // Eva

  SvaraRadera
 13. Vad kul att få se alla före och efter bilder från ert hus, vad duktiga ni varit och så fint det blev;) Ha det gott/Kram Lussan

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...