måndag 19 november 2012

Nu stänger jag grinden


Ja, nu i helgen gjorde jag det sista (?) i trädgården för den här säsongen. Pionerna jag hade köpt åkte i jorden, några fler perenner blev nedklippta, och stenrabattprojektet blev färdigt sånär som på lite sand som skall strös över, men det får vänta till i vår. Bilder på det får också vänta till i vår, det är inte mycket att visa nu... När jag klippte ner daggkåporna såg jag att det ännu var två blomstänglar kvar. De fick följa med in, som en sista bukett från trädgården för säsongen.
 
Nu skall vi se hur lång tid det tar innan man kan vara ute igen, en fyra månader skulle  jag tro...jo, i slutet av mars vill jag allt va ute och gräva igen! Men nu blir det till att grotta in sig inomhus och det kan va lika skönt det med! För nog är man allt lite trädgårdstrött så här års...

11 kommentarer:

 1. Jaa man är lite trött men innan vintern kommit så hittar jag alltid på nya saker fast jag bestämt att jag inte ska! Kul med egenplockade blommor i slutet av november. :)

  SvaraRadera
 2. Mja, jag trodde det. Fast det börjar redan gå över, till min fasa (det kan bli så dyrt när man knarkar trädgårdsböcker och köper fröer) ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja man är lite trött, en viloperiod är inte fel alls och så får man nya krafter och ideér. Mysigt i din kökssoffa. Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Underbart med daggkåpsbukett i november! Jag har en del fix kvar att göra, och om bara vädret tillåter så är trädgården öppen hela året:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Oj då. Har du inte stängt din grind förrän nu. Jag stängde min grind redan i september. Hu vad trist det är att vara ute i höstträdgårdar o regn. Hoppas bara vi får öppna våra grindar tidigt nästa vår.
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 6. Nu vilar vi oss och smider planer inför våren!

  Tack för gulliga kommentaren:) Ha en god och glad vecka!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Här har "trädgårdsgrinden" varit stängd länge nu, men den lär väl öppnas till våren som vanligt;-). /Anette

  SvaraRadera
 8. Det känns väl gott att få stänga den,trädgården går till vila och det
  ska väl du göra oxå. med nya friska grävhandtag. Det är tur vi får den
  chansen att få gå ner i varv. Men nu närmar sig julen och det kan oxå bli
  en massa jobb, fast på annat vis.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
 9. Ja, nu tar vi paus ett tag. Min grind har i och för sig varit stängd sedan en tid tillbaka. Det är ändå för mörkt att hålla på ute nu (om man inte springer omkring med pannlampa om kvällarna). :)

  Snart är det dags att bläddra i frökataloger igen!

  SvaraRadera
 10. Usch! Jag får nästan panikkänslor när jag tänker på hur långt det är till våren och trädgårdsjobben!!
  Min "grind" har dock varit stängd väldigt länge, fast idag lyckades jag klippa ner en sommarblomma jag haft på altanen och placera den i "holken" för att se om det går att övervintra den. Men nu är det "utsålt" där inne
  Det tråkiga är att jag har inget nytt trädgårdsprojekt på gång, så vintern kommer bli jättetrist. Brukar ju under den här årstiden njuta av att planera...och rita...och läsa på...och ändra och...:-(

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...