måndag 28 januari 2013

Drömma går ju!

Just nu - och för övrigt de två senaste vintrarna som varit kalla - är min make helt fokuserad (eller insnöad om ni föredrar det) på att leta kaminer och spisar, jämföra priser och kapaciteer. Det är ju kallt så visst hade det varit skönt med en extra värmekälla. Faktum är att det fanns en braskamin här i huset när vi flyttade hit, men den var så ful så den var vi rörande ense om att den skulle bort. Men som sagt, med dessa kalla vintrar som vi har nu är vi (läs maken mest) oerhört sugen på en ny värmekälla. Men jag är lite kräsen där, och resonerar som så att visst skulle det vara jätteskönt men värmen njuter man ju bara av ca 3-4 månader om året, resten av året är det en möbel, och en möbel måste jag tycka om.
 
 
 
Om kakelugnar tycker jag! Men alltså - finns det någon vackrare möbel/värmekälla? Den är ju ett smycke som pryder sin plats året om! Och allra helst skall det vara en sån här rund, gah - vad vacker!!
 
Nåja, tills vidare fortsätter vi att drömma och jag lägger mig i soffan med en pläd och en katt, det värmer bra det med!

5 kommentarer:

 1. Hahaha... mannen min kom hem och berättade att vi fick en av hans kunders kamin om vi ville??? Bild önskas svarade jag skeptiskt. För visst är "gratis gott" men jag resonerar som du, det är en möbel som måste passa in i resten av huset. Vi har en (om du ursäktar ordvalet) skitful öppen spis i källaren som vi aldrig kommer använda oss av! Men en värmekälla står på min önskelista (vilket maken är väl medveten om) och jag skulle gärna vilja säga ja tack, vi tar den gärna Men den passar inte in hos oss. SOm väl är har maken efter mycket funderande kommit fram till att det är ju inte den typen av kamin vi tittat lite smått på och vi är nu överens =) En kakelugn som den du visar skulle jag mer än gärna se här, nåt vackrare finns inte!
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gärna vilja ha en kamin eller kakelugn:)). Kakelugnar är ju så vackra! Underbar bild, tänk o m man kunde ha det så:)). Lycka till med era kaminplaner.
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hei

  Jeg er også så glad i kakkelovner. De er så fine, stemmningsfulle og gir så mye til et værelse. Får meg alltid til å tenke på mummifamilien i Mummidalen. Stamfaren deres bodde i kakkelovnen og det syntes jeg alltid var litt artig å tenke på.
  Ha en fin kveld videre!

  SvaraRadera
 4. I vår första lägenhet på söder i Stockholm - en OMODERN tvåa på 80 kvm - så fanns det två kakelugnar. En ursnygg mörkt grön (tyvärr fel färg egentligen) i vardagsrummet och en vit i sovrummet. Men...inte 17 räckte dom till att värma lägenheten utan vi var tvungna att sätta in en gasvärmare (en speciallösning som vår nyutexaminerade VVS-ingenjörskompis tipsade om) i köket och den klarade av jobbet. För hålla på att kånka med dunkar med luktande fotogen kändes ju inte så kul.....Så kakelugnarna användes efter det endast till att ha tända ljus i!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också kakelugnar. Vi har en insats i den öppna spisen och den är guld värd.Att sitta och titta på en eld är så rogivande och att det sen blir varmt och sänker elkostnaderna är bara bonus. Kram och lycka till med ert köp. / Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...