onsdag 9 januari 2013

Rensa rensa

 
Som sagt, jag har drabbats av stora rensarnojan. Gick i mellandagarna och samlade kraft, att NU på nyåret skulle det ske. Tålamodet - speciellt över hur det sett ut i källaren - var rätt prövat och jag har riktigt längtat efter att få sätta igång. Smygstartade i mellandagarna med min receptpärm som svämmade över av lösa papper. Sen tog vi alltså tag i källaren, jag och maken. En hel dag la vi på det, och vi fick ihop två billass till Röda korsets Kupan samt en full bil och en släpkärra till Återvinningen. Plötsligt fanns det golvyta nere i förrådsrummet! Ja, ena rummet i källlaren har vi ju rensat förut, och snyggat till men nu kan man alltså röra sig i det andra också, och nu skall maken igång och måla och fräscha upp det rummet också. MEN bara det att det är rensat känns så bra!

Är ju inte klar på långa vägar, har tänkt gå igenom det mesta här hemma, bäst att passa på så länge lusten finns! Man känner sig ju så mycket lättare till sinnet när man har rensat i en garderob eller någon låda, jag tror stenhårt på det där som Feng Shui förespråkar, att man skall rensa i röran! När jag tog bort julsakerna fick jag ihop ännu en kasse till Kupan, och idag har jag gått igenom mina vanliga prydnadssaker som jag skall lulla till det med här hemma, så nu står ännu en kasse där och väntar på att sändas iväg till Kupan. Det ser ännu lite tomt ut efter att julsakerna försvann, så det behövs fräschas upp med några nya växter och så nån liten bukett tulpaner förstås =)

11 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det där rensandet. Har varit inne i en sån period och rensar bort så fort orken tillåter. Det känns så bra att få bort kläder och annat som inte används då kanske någon annan kan få användning för dom=)Önskar dig en fortsatt fin rensning=)/Gela

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också att rensa och ordna :-) Och där sa du nåt - källaren hemma hos oss behöver verkligen en kärleksfull hand, eller två. Får bli när vi kommer hem. Det är tacksamt när rensarhumöret kommer över en och det känns roligt att rensa, annars får det va. Ha det fint.

  SvaraRadera
 3. Heja! Så bra att du har kraft! Jag har ju också rensat en del men vinden tar jag när det blir plusgrader. Feng shui... javisst! Tror på att ha det harmoniskt även om man inte har sängen i rätt väderstreck! Det känns när man kommer in i ett hem där det råder balans. Och vi vet ju att "less is more", eller hur?

  Kram Eva-Mari, som ser harmonin!

  SvaraRadera
 4. Det er så dejligt at får rensat ud en gang imellem. Det er tæt på, vi også går i gang med det her hos os. Skal blive skønt :D

  SvaraRadera
 5. Visst är det skönt att få rensa ut det som ej används längre...=)
  Jag gör samma i vår källare och njuter av varje rum som får större golv yta...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Hihi, kan du rensa i min källare också när du ändå är i farten:)). Jag börjar litegrann och sedan kommer det av sig, blir aldrig färdig. Men nu har jag fått ny inspiration till att ta tag i det.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. i dag har jag slöat ihop fullständigt och igår med
  men i helgen när jag plockade undan Julen märkte jag upp alla flyttlådor med jul och andra saker i så nu slipper jag öppna och kolla alla när jag letar efter nått och tänk antalet lådor minskade bara genom att jag sorterade och la ihop,alltid en början
  ha det så bra i rensandet
  maggan

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder på ditt vackra skåp/hylla!
  Visst är det skönt att få kasta bort en massa, men samtidigt är det inte alltid så lätt. En del saker kanske inte är så vackra eller tilltalar en inte längre, men dom har man naturligtvis vackra minnen från osv. Fast jag har märkt att packar man in dom i lådor och ställer på vinden några år, då har man glömt bort dom sen! DÅ går det lätt att göra sig av med dom!! *fniss*

  SvaraRadera
 9. Rensa kan man göra, men inte slänga eller lämna bort gamla minnen, det har jag svårt för. Men däremot gamla kläder kan åka ut till påsk-bålen.
  Vad som är "skräp" för mig är inte skräp för mannen eller tvärt om.
  Jag är rädd att förhasta mig med "slänget".
  Jag har inte en endaste "gammal sak" efter mig sen jag var barn, det är trist.
  Min mor dog när jag var 10 år, och far när jag var 24 år, det som slängdes då
  hade jag gärna velat ha nu. Man ser värdet på annat sätt som äldre.Hade gärna velat visa mina barn mina minnen,det hade varit kul.
  Därför har jag sparat mycket tills nu och frågat barnen som är vuxna om de vill ha detta eller annat som minne. Det vill de nu, men inte när de var typ mellan 15 - 35 år gamla. T.ex deras alla dagböcker eller brev-vänner över hela världen.Då har de grått--skrattat ihjäl sig.Vissa har de oxå slängt vissa
  sparat. Ja det är svårt veta vad som är en bra "sparad sak".
  Min mans föräldrar hem bor vi i, byggd 1890, här finns många gamla fina minnen
  Som t.ex Rolfs mormors balklänning,gubbarnas "höghattar", m.m.

  Nu menar jag inte att du gjort nåt fel,var o en gör på sitt sätt eller hur !?
  Det var bara mina tankar runt "slänga eller spara", därför har Sverige fått så många "Sekund Hand" och Loppis butiker, folk rensar som aldrig förr.

  Nu ska jag rensa i en låda *fniss*.

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 10. Den fina hästen får du inte "rensa" bort. Den är super fin.
  // Eva

  SvaraRadera
 11. Visst är det skönt när man får "rensa i röran" Jag är på god väg jag med..men det går lite trögt. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...