söndag 17 februari 2013

Tulpaner och vatten
Tänk vad en bukett blommor på bordet kan göra för hemtrevnaden. Speciellt så här års när det inte finns något grönt utomhus har i alla fall jag ett stort behov av det!
 
Idag slängde jag en ovanligt långlivad tulpanbukett. Trodde den skulle ge upp redan i onsdags, för det brukar de ju göra efter en vecka, men icke! Men ibland har man tur, och just de här var nyhemkomna till butiken när jag köpte dem. Jag blandade en vit och en lila bukett, men ju mer de slog ut ju mer lila blev de vita - ja, jag tyckte det var en ovanligt läcker bukett som har glatt mig länge.
 
Den här gången köpte jag tulpanerna i en blomsteraffär, det är inte alltid jag gör det, ofta blir det att jag tar en bukett i matbutiken när jag ändå handlar mat. Men jag börjar bli mer och mer irriterad över att många matbutiker inte har vatten i hinkarna som tulpanerna står i. Jag har påpekat detta någongång, och fått till svar att de växer och slår ut annars... Ja, men är det då bättre att vi kunder får en bukett med oss hem som gulnar i bladen efter några dagar och blommor som inte slår ut utan vissnar istället...? Nöjda kunder kommer tillbaka hette det när jag jobbade i butik, och jag köper inte längre blommor om det inte finns vatten i hinken!

5 kommentarer:

 1. Du har så rätt! Man skulle egentligen inte köpa blommor i matvaruaffären, i alla fall inte när det finns blomsterhandlare precis nära. Vi har faktiskt en kvar i Hemse, den andra stängde för ett år sen tyvärr!
  Jag vet att Coppar säljer Happylights-bollar, men tidigare i alla fall enbart färdiga slingor och då inte på LED-ljus utan på "vanlig" utebelysning. Inte lika kul! För det första vill jag välja färger själv och för det andra så kan man inte ha dom utomhus (ska ha dom röda på altanen i sommar)!

  SvaraRadera
 2. Precis så är det, har oxå påpekat "dem" flera gånger, men de tycker väl att jag är en surkärring nu. Nu har vi en blomster-butik man bör vara
  "rädd om", även om priset på blommorna är lite högre,bör man sponsra där
  En härlig tulpan bukett är det i varjefall !
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Va, har de inget vatten i hinkarna. Det har jag aldrig tänkt på. Har ännu inte köpt några tulpaner i år, men det får bli till helgen tror jag, för nu kommer det ner mera vitt, snö kallas det visst......man måste ju trösta sig lite eller hur ;-)

  kram Anette

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig om det där med vatten i hinkarna. Oftast står ju buketterna utan vatten och så vissnar de på ett par dagar sen. Skitdåligt!
  Din bukett var verkligen jättevacker! Är det silverfärgat blåbärsris?
  Hi hi...Nu kan du se inne hos mig vad det var jag gjorde igår...

  Ha det gott!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 5. Hallå! Jättefin blogg jag hittade här hos dig, härliga bilder. Jag kikar snart in igen Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...