söndag 1 september 2013

September knackar på dörren

Ja, så var vi inne i september då, hur gick det till? Här var det ju nyss sommar? Nyss säger jag, för fram till i fredags var det sommarvärme och hösten kändes långt borta. Men i går morse vaknade jag av ljudet till ösregn och efter regnet blev det som lite högre luft på nåt sätt.

Om det var regnet eller nåt annat, det vet jag inte, men plötsligt fick jag (äntligen!) lite städ- och inredningslust igen. Inredningslusten ligger alltid nere över sommaren, då mitt kreativa jag ägnar mig åt trädgården. Men ungefär så här års, kring skolstart, brukar jag börja snegla lite på hemmet innanför väggarna, och får alltid sån lust att förändra, byta ut och piffa till. Men i år har det alltså lyst med sin frånvaro, fram tills i går alltså. Jag såg mig omkring och upptäckte att så här kan jag inte ha det längre...
Det är just soffhörnan som är (i-lands)problemet. Mattan som jag köpte i början av året har aldrig känts riktigt varit bra, det är ingen balans i detta hörn. Helst vill jag måla väggarna vita, byta ut fåtöljklädslarna till vita och även helst köpa en vit soffa också, samt en nya matta då förstås... Eller åtminstone någon av dessa fyra ändringar. 
 
För att råda bot på obalansen lite akut, så åkte en gammal matta upp från källaren (egentligen är den med hopplös, för den åker liksom omkring på golvet, om ni fattar...plus att katthåren syns bara en katt passerar mattan vilket sker titt som tätt...) och så byttes kuddarna ut mot bruna (som även de redan fanns i gömmorna). Nåja, något bättre men inte helt bra. Vad tycker ni, hur hade ni gjort?

På eftermiddagen åkte jag och syrran till Berså och fikade  -  denna oas som är en lisa för själen! Inredningsbutik och café - med ljuvligt gott hembakt, vad kan man mer begära? Vi åkte i alla fall därifrån med varsin ljuvlig hallonpaj i magen och kassar med lite gröna växter i.

7 kommentarer:

 1. Oj, den bruna mattan gjorde verkligen ett stort plus!!! Sen kan jag ju förstå att man blir galen på mattor som åker omkring men du kan ju skaffa ett sånt därnt "glidskydd" eller vad det heter.
  Jag känner likadant som du, att man vill börja pyssla inne nu när hösten kommer. Fast jag ska trist nog börja nere i källaren för där ser ut så jag blir........
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 2. Det blev lite lugnare på nå´t sätt efter din ändring. Fint!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Visst vill vi boa in oss nu när sommaren övergått till höst. Tända ljus och mysa... Visst blev ditt rum mer distinkt och ombonat med den mörka mattan! Jordat liksom. Snyggt! Lägg under ett glidskydd så hasar den inte runt. Jag har precis sytt nya kuddar av en gardinlängd från Indiska, räckte till fyra olikmönstrade kuddar... till ett blygsamt pris:) Kuddar får man inte för mycket av!

  Ha en fin ny vecka!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Mycket snyggt med den bruna mattan tycker jag och visst är det mysigt att fixa till lite inne nu, med kuddar och ljus kommer man långt :) Trevliga Berså har jag helt glömt bort i sommar, vi hade verkligen planerat in ett besök där men jag kom inte ihåg innan jag lästa att du varit där idag. Tack för det, ha en fin söndagskväll Karin

  SvaraRadera
 5. Den bruna mattan och bruna kuddarna tycker jag är snyggast
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Vet du, jag hade inte gjort nåt mer åt soffhörnan, jag förstår inte hur det kan bli så bra med bara så få förändringar. Helt perfekt och en jättevacker färgskala, så tycker jag! Du fick liksom till det genom färgerna och mattan knöt ihop det hela. Snyggsnyggt!
  Är hundar och make tillbaka nu och ordningen återställd?!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Egentligen skulle jag inte att lägga mig i vilket som är bäst eftersom jag inte gillar brunt! *fniss* Även om jag faktiskt kan gilla det hos andra, så jag tycker att det blev riktigt snyggt efter din omdekorering. Och nu efter att ha bott på det vackert inredda B & B-stället i Åhus (Lindelundas) så börjar jag gilla det lite smått - man kanske håller på att ändra sig.....!?
  Fast det där med mattor när man har djur är extremt jobbigt. Vi hade en mycket vacker dämpad röd matta i Rolles musikrum, men efter det att vi skaffade oss Santos som fäller MASSOR av vita hår så åkte den ut.
  Vi var ute och åkte i fredags och tog oss till Ljugarn och Folhammar för en prommis blad raukarna. Det var alldeles vindstilla och jag blev så badsugen att jag nästan tog av mig och hoppade i i bara underkläderna. För man kan ju inte näcka där det alltid är en massa folk.
  Vi har badat där tidigare i det som kallas "marmorbaden" på grund av dom finslipade marmorklipporna. Men man kan bara göra det när det är vindstilla annars kan det vara farligt. Nu blev det inget bad...vilket jag ångrar offantligt!
  Men en sak måste jag säga trots Österlenbesöket; Det är absolut vackrast och finast på "Gottland"!!!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...