fredag 5 juni 2015

Nu är den här, den ljuva försommaren!

Nu har den kommit, försommaren! Efter en kylig vår och sista veckan (veckorna?) har det blåst så in i Norden! Men i går kväll lugnade det ner sig, och jag fick den där härliga försommarkänslan. Ni vet, en sån där känsla av att man aldrig vill gå in, att man bara vill vara ute och insupa atmosfären... Dofterna av syrener blandas med kvittrande fåglar och lite lagom sus i träden... Ljuvligt är ordet.


Trädgården är "målad" i lila toner, av alla syrener och allium!Med gräset klippt ser det nästan ogräsfritt ut... vet inte vem jag lurar, för sanningen är att gräsmattan innehåller mer ogräs än gräs...


Må gott och trevlig helg - hoppas ni njuter av den sköna försommaren! 

4 kommentarer:

 1. Åh vad vackert! varför är inte din trädgård med i tidningarna varje vecka. Lila är en härlig färg. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Ja, ÄNTLIGEN kom vädret man har längtat efter. Hoppas nu att vi kan sitta ute och äta sillunch idag. Rolle spolade av altanen i går, den var helt gul av all tallpollen, men han får nog ta ett tag idag igen och sen måste det ju torka. Själv orkade jag faktiskt vattna (med liten kanna) det jag planterat i krukor på altanen och då upptäckte jag att det bara var i en som växterna inte överlevt. Ganska otroligt!
  Efter det åkte vi till Burgsvik och tog en prommis blad alla (över 300 ex!) blommande trädpioner hos våra vänner. Sen var jag helt slut och åkte hem och som i flera timmar.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Härligt ljuvligt underbart. Som man har längtat efter lite värme. har ju blåst novemberstormar näst intill. Idag har vi regn men det är himla varmt ändå. Och det har slutat blåsa.
  Ogräs i gräsmattan gör inte så mycket. Jag minns när jag för 20 år sen gnällde över ogräset på Klippan. Vi grävde upp och sådde ny gräsmatta. Och då kom det tistlar!!! Så efter det tycker jag att det är bättre med mjukt ogräs än vassa tistlar. Det är ju ingen golfbana jag har i trädgårn.
  Ha det gott /Knatten

  SvaraRadera
 4. Så vackert! Vilka fina syrener du har. Ja, nu är kvällarna så sköna att man inte vill gå in. Kaprifolen och blåregnet doftar så man går i ett doftmoln när man passerar.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...