Jag tycker vi börjar veckan med något gott till fikat, det är ju ändå semester, eller hur...;) Nu när persikorna är fina kan man göra en god persikopaj. Så här gör jag:
2 dl socker
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
3 ägg
150 g smält smör
3 persikor
mandelspån
mandelspån
Blanda de torra ingredienserna. Blanda i äggen och det smälta smöret. Häll detta i en pajform och lägg sedan skivade persikor i smeten, och mandelspån överst. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Gott med vaniljsås till!
Oj, det låter verkligen smarrigt! Persikor är ju så gott, även om jag kanske helst äter nektariner om man nu ska äta den med "skal" och allt. Det verkar vara en synnerligen okomplicerad paj att göra också, så den ska jag nog testa framöver.
SvaraRaderaKram, Karin
Mums! Både över pajen och bilderna i förra inlägget!
SvaraRaderaSer så gott och vackert ut...
Ha det underbart med go-fika i din fina trädgård!
// Lena
Persikopaj...mmm...det måste jag prova! Det låter jättegott! Tack för receptet, kul med något nytt som man inte gjort förut. Man kör ju oftast på med samma recept år ut och år in (i alla fall jag, för det mesta).
SvaraRaderaKramar, Ann
Men vad gott och vilka härliga persikor! Ha det gott, kram Ewa :)
SvaraRaderaHjälp vad gott det låter :) Måste verkligen komma ihåg att prova det!
SvaraRaderaHa det fint!
Kram Gunilla
Å så gott det ser ut! Måste provas i sommar!/Susanne
SvaraRadera