fredag 30 oktober 2015

Den färgglada årstiden

Ja, det kan man väl inte säga annat, än att hösten är? 
Färgglad - och skön! När jag var yngre, tyckte jag hösten var den sämsta årstiden. Hela långa vintern och mörkret låg framför en, allt "dog", hur kunde man tycka om det? Jag brukade bli lite höstdeppig redan i början av augusti, när allt vände och jag kunde inte förstå hur folk kunde njuta av hösten? 
Men de senaste åren har jag gått från höstdepp, till att tycka att det är rätt ok. Har börjat smågilla den lite i smyg så där... Men NU, nu inser jag att jag tycker OM hösten!! På riktigt alltså! 

För hösten är ju helhäftig! Naturen är sanslöst vacker när den går i så många olika toner, grönt, gul, orange och rött. Ja, hösten är numer en riktigt härlig årstid att tycka om och njuta av!

Det här blir mitt bidrag till veckans tema Färgbomb. Se fler tolkningar här. 
Nu skall jag kurera halsen och huvudet... Sen blir det en tur till kyrkogården framåt kvällen. 

Önskar er en trevlig Allhelgonahelg! 

10 kommentarer:

 1. Förr gillade jag inte heller hösten men på senare år har jag blivit mer, och ännu mer förtjust. Kanske för att man själv drar mot höst, hihi?

  Ha en skön hösthelg med mycket ljus!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Tycker om höstens färger men inte själva hösten sedan när alla vackra löv i härliga färger är borta då deppar jag ihop.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig, jag kunde inte alls förstå hur man kunde gilla hösten:) Vackert det är hos dig.
  Krya på dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder!
  Jag är lite tvärtom, har alltid tyckt om hösten då är man effektiv och rofylld på samma gång, fast konstigt nog gillar jag vår och försommar ännu mer nu, då finns en otrolig växtkraft som gör att vi får denna fina tid nu. Men om jag tänker efter blir jag fort trött av trädgårdsjobb på våren,lite som att ha barnbarnen här länge. Det är ett himla hålligång. Det hänger ihop med åldern. vi eftersträvar liv men det är skönt med lugn och ro, bara det inte stannar av helt.
  Kram Luna

  SvaraRadera
 5. Vackra färger och härligt ljus i bilderna! Jag tycker om hösten, den klara luften, skörden, färgerna och vilan. Däremot tycker jag övergången från sommaren är jobbig, de där veckorna när man inte riktigt har funnit et lugn i att årets sommar är slut.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Jag älskar hösten och har faktiskt bestämt mig för att det är min favoritårstid. Vackra färger och lite lugn och ro. Mys i soffan, klar luft, tid att vila och ha det skönt.
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 7. Jättefina bilder! Gott att höra att det finns hopp, även jag tillhör dom som börjar deppa i augusti och bävar för den långa mörka hösten och vintern... Men faktiskt har jag så smått uppskatta hösten lite mer nu, kanske kan jag också börja gilla hösten på riktigt till slut :)
  Ha en fin helg!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Så vackra höstbilder, jag saknar de röda färgerna på mina lönnar.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 9. Så bra. Då finns det hopp även för mig. För första gången har jag uppskattat färgerna i år. Jag kan inte påstå att jag GILLAR hösten,men det är i alla fall inte superdeppigt i år (som det har varit tidigare år).
  Härliga höstbilder du bjuder på!
  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 10. Jeg synes det er litt trist om høsten når hagen dør, men samtidig er det deilig å kose seg inne og å ta en pause fra alt som skal gjøres ute. Fine bilder!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!