tisdag 27 oktober 2015

En kul tur

Höstlovet började med en långhelg där vi strålade samman med en annan familj i Stockholm. Även vädret strålade, vi hade underbart höstväder så vi strosade omkring en hel del, mellan shopping, sevärdheter och fikastunder. 

En hel del kultur hann vi med, bland annat Wasamuséet. Här har jag inte varit sen jag var barn, vilket betyder att jag inte varit just i det här muséet eftersom det flyttades hit 1988. Helt fantastiskt uppbyggt muséum som berättar inte bara om Wasa-skeppets snöpliga jungfrufärd utan även om själva bärgningen och hur folk levde och hade det på den tiden. Väl värt ett besök för båda stora och små! 
Vid Nordiska muséet kan man också tillbringa många timmar, här finns så mycket att se! Jag fastnade mest vid utställningen Hem och bostad samt den uppbyggda Folkhemslägenheten, jag tycker ju det är så intressant med hur folk har levt och bott. 
 


Lite fiskar hann vi också med, vid Aquaria Vattenmuséum. 

Ja, och så lite till på det, Livrustkammaren på Slottet och Cosmonova, och bio, ja det var tur att helgen var en timme längre än vanligt... Sen var det faktiskt rätt skönt att sätta sig på bussen mot Nynäshamn och båten hem! Nu har jag ett par lediga dagar hemma också, inte dumt alls! Resa är roligt men skönast är att komma hem...

5 kommentarer:

 1. "Borta bra men hemma bäst". Visst är det så och det är väl tur det. Hade det inte varit så så hade det inneburit att man vantrivs hemma.. Hua, inge bra.
  Visst är det kul att gå på Museum. Var själv på Vasa museet för några år sedan. Hade varit på det gamla museet när jag var barn. Kommer ihåg att jag tyckte att det var intressant då med men när jag fick uppleva det som vuxen så blev det på ett helt annat sätt. Såg det ur ett "vuxen perspektiv". Kul att ha fått se det i olika perspektiv :)

  SvaraRadera
 2. Stockholm är vackert alla tider på året! Kul med lite muséumbesök. Det blir inte av så ofta för mig men när det blir så är det ju jättekul. Har du varit på Hallwylska museét? Det är spännande tycker jag i alla fall.
  Kram, Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade tänkt gå på Hallwylska på måndagen, men då var det tyvärr stängt. Synd, har varit där en gång o skulle gärna gå dit igen, det är ett fantastiskt museum, precis i min smak!
   Kram tillbaks!

   Radera
 3. Så bra att du skrev på min blogg att du kommenterat min kommentar! Det borde gå att få till så man får en avisering när man får ett svar av någon som gjort det men jag vet inte hur man gör. Trist om man missar svaren. Hallwylska är så fint, jag vill dit igen jag med!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt med en riktig museiresa. Det blir inte så ofta av att man går på museum, tycker jag. Jag kommer bara dit med jobbet och här i Kristianstad finns det inte så många att välja mellan, inte som i Stockholm. Och om sedan staden visar sig från sin soliga sida finns det ingen vackrare huvudstad i världen om du frågar mig.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...