När ens eget äppelträd inte behagar lämna ett endaste litet äppelskrutt ens, så blir man ju extra glad när man får en hel påse fina gotlandsodlade äpplen. Vet tyvärr inte sortnamnet, men de var försvinnande goda.
Hann i alla fall göra en äppelpaj. Jag gör som jag brukar, den allra enklaste varianten: Lägger äppelskivor i botten på en form, blandar 2 dl mjöl, 2 dl havregryn och 2 dl socker och häller detta över äpplena. Hyvlar smör som läggs över det torra, så att det täcker helt. Gräddar i 225 grader i ca 15 minuter. Klart! Superenkelt och supergott!
De ser verkligen goda ut! Här blir det köpeäpplen och jag tycker de svenska inte är goda längre... vad har hänt? Är de också besprutade?
SvaraRaderaIdag ska jag få följa en vän till hans svampställe... vilken ära! I morgon kommer 11-åringen, sen ska jag vila, pust vilken vecka!
Njut av vardagen.
Kramar från Eva-Mari
Obetydlig äppelskörd här i år trots åtta träd.
SvaraRaderaDina fådda ser jättegoda ut liksom äppelkakan.
Allt gott
Anette
Pajen ser mumsig ut! Här har vi fått lite äpplen men inte så många som det brukar vara. Lite lagom faktiskt, mycket att ta reda på annars. Tur att vi får hjälp av älgar och rådjur!
SvaraRaderaHa det gott, snart helg igen!
Kram, Ann
Vackra äpplen! Och goda kan jag tänka mig och anrättningen ser helt ljuvligt god ut, mums!
SvaraRaderaKram