onsdag 1 februari 2017

Bok och film

Hej februari, sista vintermånaden alltså! Eftersom det ännu är för tidigt för trädgårdsprat så får man passa på att blogga om annat, och jag inleder månaden med lite bok- och filmprat. 
I går låg nämligen ett mycket trevligt paket och väntade på mig när jag kom hem, det var en bok som min fina bloggvän Eva-Mari har skrivit! 
Eftersom jag inte hade någon annan bok på gång, började jag direkt att läsa, och den verkar vara riktigt trevlig, en feelgood-bok. Och så är det är extra roligt när man "känner" den som skrivit, och tydligen skall Eva-Mari ha fått inspiration från mina katter, så jag anar att det kanske finns med någon liten birma på ett hörn?  

Jag gillar feelgood, men även det motsatta. Igår såg jag en mycket sevärd film, Jag, Daniel Blake. Den beskriver en grå och bister verklighet, men tyvärr en verklighet för många socialt utsatta. En viktig film, som visar hur illa det kan bli om man hamnar "mellan stolarna" som det brukar heta. Och visserligen är filmen engelsk, men nog liknar deras system vårat rätt mycket...

Må gott mina vänner, eller som de skulle säga i Norge (ja, jag är även fast i SKAM-träsket😉) - Ha De! 

4 kommentarer:

 1. Jag gillar oxå Feelgood romaner. Hinner aldrig läsa men lyssnar JÄMT på ljudböcker och letar alltid efter fellgoodromaner som är bra!
  Du kanske har tips till mig?

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset om en bra bok, det är alltid välkommet!
  På tal om lite mer "udda" böcker än dom jag läser för det mesta, så har jag börja läsa en bok av Björn Ranelid; "Kniven i hjärtat". Början är väldigt bra, inte skriven på ett fullt så ranelidiskt språk som när han pratar ibland. Får se vad jag tycker efter hela boken än så länge har jag bara läst c:a 30-40 sidor.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Tack min vän! Ja, inte bara med din trädgård, inredning och alla smaskiga recept gläder och inspirerar du mig, utan också genom bilder på dina ljuvliga birmor... de gav mig idén till Anjas nyväckta intresse redan i ett tidigt skede.

  Tack för filmtipset också och ha en fortsatt trivsam läsning:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Förstår att du 'slängde' dig över boken, 'fniss'
  Ja dina katter är verkligen sköna, blir så avund på dig.
  Böcker och film det är livet.
  Nu ska jag och Rolf gå på Bio och se 'Småstad', den har de talat om på nyheter.

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...