fredag 3 februari 2017

Om jag fick börja om från början...

Oj, vilken svår fråga man ställs inför i Blommig Fredag idag... För när jag tänker tillbaka på allt vi har gjort så tror jag inte jag skulle ge mig i kast med en sån här trädgård igen... 
Bild från 2004. Ja inte är det vackert...😒 här fanns att göra... Både inne och ute och några direkt trädgårdskunskaper hade jag inte heller. Tja, något jag kommer på så här på rak arm, är att jag inte skulle varit så envis med att behålla den stora granen så länge som jag gjorde. Tänk så mycket som öppnades upp när den väl kom ner. Nej, den skulle ha åkt med en gång, och nya träd skulle ha planterats direkt. Jag skulle nog också ha gjort upp en planritning över hela trädgården, om jag fick börja om. Och så skulle jag ha lagt ner en mindre förmögenhet på en massa pioner med en gång, så alla hade varit gamla och stora exemplar idag... 😊

Och det är något som jag tänker framöver också. Någon dag kommer väl den dagen, när det är dags att ta adjö av denna trädgård. Och kanske att jag då får en liten mindre täppa att ta mig an. Då skulle jag nog försöka vara lite mer förutseende och göra en planritning samt titta på det här med träden med en gång, plantera något fint och passande träd om det inte redan finns något där. 
Jag skulle också direkt plantera några pioner, eftersom de tar lite tid på sig. Eller så tar jag helt enkelt med mig några av mina exemplar jag har idag, till exempel den här Coral Charm, en av favoriterna!

Fast, det väl kanske det som är charmen med trädgård, att man gör lite i taget, och att den får växa (!) fram lite efterhand som man får idéer, vilket man får hela tiden. En trädgård kan förändras i det oändliga och det är ju det som är det roliga! 

10 kommentarer:

 1. Hi hi, vi har lite samma tankar du och jag! För övrigt håller jag med dig om att träd och pioner ska vara stora, helst med en gång. Fast det är ju skönt att få längta lite också.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Visst hade det varit roligt att allt var stort och fint direkt men då skulle ju inte bli samma upplevelse när man tittar på gamla bilder :D

  Det är nog skapandet som är drivkraften hos de flesta för tänk om man hade anlitat en firma som gjort allt efter en ritning.. Hur kul hade det varit?

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Ja det är nog så...det blir liksom det blir i trädgården, med eller utan plan! Önskar jag var konsekvent och planerande där men icke sa nicke, allt som är vackert hamnar i samma rabatt :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Jeg skulle også ha plantet pioner, mange pioner. Jeg har enda ikke kommet så langt at jeg har fått de til. Coral Charm er jo bare helt fantastisk. Ha ei fin helg. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
 5. Med facit i hand så undrar man ofta varför man gjorde så mycket i fel ordning. Men du har en underbar trädgård så det blev bra ändå i slutänden. Eller slutänden... en trädgård blir minsann aldrig klar... som tur är :) Kul att du har före-bilder att jämföra med.

  God helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Det ser ut som du åstadkommit ett rejält och trevligt lyft till trädgården :) En skiss och att fundera över tak och väggar har jag alltid försökt göra. Den är härlig att jobba med på vintern.

  Jag flyttade i god tid någon del eller hela av i stort sett alla växter. De står och väntar på nästa trädgård. Nu är pionantalet uppe över 100. Så det tycker jag absolut du ska göra - flytta eller dela och flytta.

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 7. Pioner kan man inte ha för många av, och din Coral Charm är underbar.
  Att se sin trädgård växa fram så småningom är en del av tjusningen.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 8. Träd är något som jagskulle ha satt från början om
  jag hade vetat det jag vet idag men gjort är gjort :)
  Önskar dig en skön helg

  SvaraRadera
 9. Det är helt klart det här med att en trädgård ALDRIG blir riktigt klar som är det allra roligaste med trädgårdshobbyn. Även om man ibland ångrar sig, så får man ju flera försök!
  Men det är klart att för dom tråkiga som bara ser trädgården som ett jobbigt tillbehör till huset, då är förmodligen förändringen en pina! *fniss*
  KRAM och trevlig helg!
  Susie

  SvaraRadera
 10. Det är bra att titta tillbaka ibland och faktiskt inse att man gjort mer än man tror. Ofta glömmer man lite hur allt var och såg ut från början och hur mycket jobb man faktiskt lagt ner på olika saker. En klapp på axeln är på sin plats då så att man är glad för det man åstadkommit!
  Ha det gott!
  Krama, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...