lördag 4 februari 2017

Semmelkladdkaka

Vi var sugna på semlor idag, men hade bara fyra bullar kvar i frysen, vilka är "öronmärkta" till ett annat tillfälle i nästa vecka, och jag vet ju inte om jag kommer vara "bullbaksugen" innan dess. Så då kom jag på den briljanta idén att prova semmelkladdkaka som är så populärt! Man kan tydligen göra på lite olika sätt, antingen har man mandelmassa i smeten eller ovanpå. Hm, jag gjorde som jag brukar och snickrade till en egen variant. Så här gjorde jag: 


150 g smör 
2 dl socker
2 dl mjöl
3 ägg
½ tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
3 dl grädde

Smält smöret, riv i ca 50 g av mandelmassa och blanda i socker, mjöl, kardemumma, vaniljsocker och äggen. Häll detta i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i 18-22 minuter. Riv över resterande mandelmassa direkt när den har gräddats klart. Låt svalna och bred över vispad grädde. Garnera eventuellt med några mandelspån. 

mmm, det var gott, tyckte både vi och syrran som var här och fikade. Och eftersom inte hela gick åt så blir det nog en liten bit till mellon i kväll också 😋

6 kommentarer:

  1. Passar mig bättre än vanlig semla och helt perfekt till tisdagens väninnefika! Tack!

    Ha en fin mellokväll.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Sååå gott! Blir jättesugen :)
    Ha en fin kväll
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Åhh så gott. Nej nu struntar jag snart i dieter och vräker i mig lite gott. Kraaam pia

    SvaraRadera
  4. För mig var det här nytt. Verkar riktigt smarrigt.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Oj vad gott det här lät! Måste absolut prövas nån dag!
    Hoppas din helg varit bra och att du får en riktigt fin kommande vecka!
    Kram / Maria

    SvaraRadera
  6. Tur att man inte dricker kaffe - och äter kaffebröd - för den där såg riktigt mumsig ut!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!