Sugna på att baka något lite extra smarrigt inför helgen? Chokladbiskvier är ju en lite lyxigare kaka får man väl säga. En konditori-kaka. Men egentligen är de rätt lätta att baka. Det är "bara" tre steg till färdig kaka:
1. Baka en kaka.
2. Gör en smörkräm och smeta på.
3. Doppa i choklad, klart!
Det finns lite olika recept, jag gjorde så här, och fick 35 små kakor, men man kan ju förstås göra färre och då få större kakor:
Kaka
450 g mandelmassa
2 äggvitor
Smörkräm
200 g rumsvarmt smör
2 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g choklad
Topping
200 g choklad
Smula sönder mandelmassan i matberedare, eller riv på ett rivjärn, och blanda sedan i äggvitan lite i taget, så det blir en smet. Spritsa ut små rundlar på en plåt och grädda i ca 11 minuter i 175 grader. Låt dem svalna.
Smörkrämen: Smält chokladen (i vattenbad eller en kort stund i micron) och låt den svalna. Vispa smör, florsocker, ägg och vaniljsocker till en fluffig smet, blanda sen i chokladen. Bred på smörkrämen på kakorna. Ställ dem en halvtimme i kylen eller gärna i frysen en kort stund, så att de är kalla. Doppa dem sedan i smält choklad. Ett tips är att sätta fast kakan med en kniv och sedan doppa den i chokladen, så blir det inte lika kladdigt för fingrarna ;)
💙
God helg!
Skulle göra nästan vad som helst för en biskvi just nu! Hjälp, så goda de ser ut!!
SvaraRaderaHa en fin helg.
Kramar från Eva-Mari
Ser underbart goda ut! Så duktig du är på att baka och få allt så perfekt!
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kram, Ann
Älskar chokladbiskvier! Så himla gott. Dina ser så proffsiga ut, jag har aldrig provat att baka själv. Läste ett recept där man kunde "fuska" lite och göra dem i långpanna.
SvaraRaderaKram Maria
Kommer inte ihåg när jag åt en sån sist, men minst 15 år iaf är det! Men jag skulle helt klart kunna tänka mig några stycken just nu, dom ser otroligt goda ut!!
SvaraRaderaKRAM
Susie
Ska testas! Mums!!
SvaraRaderaKram från Titti