torsdag 4 januari 2018

Året som gick, andra halvan.

Juli är lika med högsommar och blommande rabatter! 
Mina första små tomatbebisar tittar fram! 
Mycket vattnande blev det - med kanna eftersom vi ju hade bevattningsförbud. De få gånger det regnade och tunnorna blev fulla var jag ute och vattnade, allt för att inget vatten skulle gå till spillo. 

Jag fick lön för mödan jag hade i mars, och fick njuta av frukten blomstren i min nya rosenrabatt!
...och  rosen Old Wollerton Hall var precis så vacker som jag hade hoppats på! 

Juli är också semestertid, och vad gjorde jag då? Solade och badade...? Nja, det blev inte så mycket av den varan. När mannen var klar med "sitt" snickrande i hallen var det ju "min tur", jag målade träpanelen, tak, lister, trappan, tapetserade en vägg samt målade även en byrå och skohylla. Mycket målande blev det... 

När mannen var klar med hallen satte han upp nytt altanräcke (efter att jag hade målat stolparna förstås... sa jag att jag var trött på färgburkar sen...?) 
Hallen blev till slut klar... ja, den var egentligen klar i juli, men visades på bloggen först i början av augusti. Här kan du kika om du vill se före-och efterbilder. 
augusti är kräfttid.
och mina tomater började mogna! Jag sammanfattade sommarvädret som rätt ok, sol och inte för varmt, blandat med lite regn då och då vilket jag gladdes åt. Nåt som jag däremot inte gillar är blåst och det blåste rätt rejält denna sommar... 
Vi gjorde en kort tripp till Stockholm, samt hade fastlandsgäster under en långhelg, då vi bodde på Ljugarns Pensionat Lövängen. 
Så var september här, och med den hösten. 

Och regnet! Aldrig har vi väl haft sån regnig höst? 

Jag och mina systrar åkte till Helsingborg och även en tripp till Helsingör. Mysiga dagar! 
oktober fick jag plötsligt sån lust att skaffa en massa lökar, så jag beställde från lite olika ställen. Skall bli kul att se vad som tittar upp sen i vår! 
Jag fick också ett ryck i trädgården, och flyttade sju av mina pioner till förhoppningsvis bättre platser i trädgården. Det var ju plötsligt väldigt lättgrävt av allt regnande...
Hade också en rockad av växter här på framsidan. Det är så skönt att jobba i trädgården på hösten! 
November började med att drömmen om kattungar mellan Myzan och Harry gick i "graven", efter en minst sagt jobbig höst så tog jag beslutet att kastrera henne. 
Även november bjöd på några sköna trädgårdsdagar. Annars regnade det mest, typ "hela" hösten, så nu är vårt grundvatten fyllt igen! 
Så det blev mycket "innemys" och fina köpebuketter, för blommor det måste jag ha se! 
Jag började längta efter adventstiden! 
Och i december var det julemys för hela slanten! 
Frossade i paketinslagning en hel eftermiddag och kväll....
En endaste dag med snö hade vi, annars var det mest grått och trist utomhus..
Till jul fick vi besök av sötaste tomten, lille V och hans föräldrar som är min bonusson med fru. Vi fick njuta av deras sällskap ännu en jul! 

Sen blev huset tomt igen, och vi - eller det var väl mest jag då -, gick ner i varv rejält, året slutade med några riktiga lata mysbyxardagar...
💥
Trädgårdsåret har präglats mycket av regnet. Först avsaknaden av regn och "oro" för torka hela våren, sen ett evigt vattnande med kanna hela sommaren för att hålla trädgården i någotsånär i skick - eller rättare sagt så var det väl någon form av konstgjord andning snarare, sen en höst som regnade bort... Tja, lagom är sällan hemma!

6 kommentarer:

 1. Torkan och regnet känner jag igen, liksom blåsten. Däremot så hade vi inget bevattningsförbud. Härliga soliga bilder särskilt från sommaren. Men mest känsla ger nog ändå dina utflykter med systrarna. Såna minnen sitter längst, åtminstone hos mig.

  Håller tummarna för ett fint trädgårdsår! Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Torkan och regnet känner jag igen, liksom blåsten. Däremot så hade vi inget bevattningsförbud. Härliga soliga bilder särskilt från sommaren. Men mest känsla ger nog ändå dina utflykter med systrarna. Såna minnen sitter längst, åtminstone hos mig.

  Håller tummarna för ett fint trädgårdsår! Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Ja nu kan väl ingen klaga på grundvattnet!? Jag hoppas verkligen att vi slipper bevattningsförbudet i vår, det var inte kul.
  KRAM och GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig årskrönika! Jättefina bilder!Den fick mig verkligen att längta till alla fina dagar vi har framför oss!
  Året som gått slutade på ett väldigt jobigt sätt och det har länge varit en enda kamp men nu tror jag på ett bättre kommande år!

  Jag gick tillbaka och läste mera om mer hallrenovering. Det blev verkligen fint!
  Sånt golv skulle jag vilja ha i vår hall men jag tror gubben är rätt så less på renoveringar nu så jag får nog drömma ett tag till! :-)

  Kram / Maria

  SvaraRadera
 5. Fin kavalkad över året som gått. Du/ni har verkligen fått saker gjorda. Hallen med golvet och tapeten, så vackert det är. Jag sneglar på min halltapet och har tankar på förändring där. Men än bara tankar!

  Hoppas det nya året blir bra för er alla!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Härlig krönika över ditt år! Nu ser vi fram emot ett fint 2018!
  Ha en fin trettonhelg också!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...