onsdag 3 januari 2018

Året som gick.

Ett år till har förflutit, och jag gör som jag brukar, summerar året under två inlägg. Kanske mest roligt för mig själv, men då får det vara så ;)  
Januari började med en rejäl snöstorm, som efterföljdes av någon eller några (?) vackra soliga dagar med snö. Annars var väl vintern som vanligt på Gotland, oftast grön och lite bister.  
När det inte går att vara ute, får man kura inne. Jag investerade i nya vita linnelakan från Linliving, och det har jag inte ångrat - jag vill inte ha några andra nu, utan det är att tvätta och bädda i samma dag igen. 

...och på sängbordet låg Victoria Skoglunds då nya bok. Kanske skulle ta och läsa den igen, och inspireras och drömma om vad som komma skall... 
Lite nytt i soffan blev det också, nya soffkuddar piggar liksom alltid upp! 
och förstås tulpaner, ingen januari utan en bukett i veckan! 

Även i februari hade vi några fina vinterdagar, även om det som sagt inte var mycket snö att prata om i vintras.  

Medan årets första snödroppar tittade fram, var jag mest inne i tevesoffan, jag "fastnade" i serierna SKAM och Downtown Abbey...
Månaden avslutades med chokladfrossa, när min äldsta dotter blev myndig! 
I mars började vi på en större renovering av hallen. 
På bloggen gjorde jag en liten miniserie med trädgårdstips för nybörjare, men utomhus började inte trädgårdssäsongen förrän i slutet av mars, och först hade jag egentligen inte alls någon lust att vara ute, men när jag väl började så kom lusten åter!

Så pass att jag började gräva en ny rabatt, och beställde flera nya rosor som skulle ha plats här! 

 
I början av april kom rosorna med posten, och jag fick bråttom att göra klart rosenrabatten, och gräva fem djupa hål som rosor kräver. Det var jobbigt men sånt glömmer man fort när rosorna väl blommar...!
I mitten på april infördes bevattningsförbud på Gotland, och under påskhelgen blev det fart på mig, trots kyla och snöfall stod jag ute och högtryckstvättade altaninnertaket för det var helt gråsvart, och skulle det målas till sommaren behövde det tvättas först. Så jobbigt så jag fick träningsvärk, men det blev riktigt bra faktiskt, så bra att det aldrig målades... 😜
Inne gick det sakta framåt med hallrenoveringen. 

Hela våren var kall, torr och sen, men till slut kom de - vitsipporna och våren! 
April avslutades med en miniresa med systrarna i Stockholm, då vi bland annat var på teater samt strosade runt bland körsbärsträden i Kungsträdgården. 

I maj fortsatte arbetet i hallen, här har värmeslingorna kommit upp.  


Men "vi" fick slå emellan med grävarbete eftersom våra gamla rör ut till gatan behövde bytas ut. Jättekul, nej! Nu var det ju inte vi som grävde, men en sån här sak kräver ju både för- och efterarbete.

Settertiken Sonja kom till vår familj! 
Söt men busig... gnagde bland annat på några av rosorna som jag planterat...  
 Jag och mina väninnor tog en tripp till Fårö där vi bodde på Stora Gåsemora en natt - mysigt! 
Hemma i trädgården igen planterade jag nävor i nya Rosenrabatten. Och hägnade in den för Sonjas vassa tänder... 😆
va, skulle jag göra nåt ofog!?
Även maj blev en kylig månad, först i slutet av maj kom trädgårdsmöblerna fram. 
Maj var inte bara kall, den var torr med! På grund av bevattningsförbud skaffade jag fler vattentunnor, och jag var så glad när det kom lite regn i slutet på maj! 
I juni började det hända saker i hallen, när plankorna kom upp på väggarna. 
Jag var på flera Öppna trädgårdar, en av dem hade en hel pionskog av trädpioner!  

...och lite senare in på månaden var jag till en annan Pionträdgård, som hade specialiserat sig på luktpioner. Ljuvligt var namnet! 
Jag som inte odlar ätbart, blev med tre tomatplantor. 
Rosenrabatten i juni. 
I slutet av juni började en hel veckas idrottsfest på Gotland, då vi var värdö för Island Games, med 2400 idrottare från 23 olika öar! Min dotter var med och tävlade i gymnastik, så det blev mycket häng inne i gymnastikhallen. 

2 kommentarer:

  1. HÄRLIG kavalkad, ja tänk vad ett år går fort! Jag har inga direkta planer för detta år, det blir som det blir...
    Önskar dig en god fortsättning nu, njut av januari!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Mycket har du hunnit med under året som gott. Din rosenrabatt är jag nyfiken på och hoppas du fotar i vår/försommaren. Stora Gåsemora var jag också och besökte i juli när Weeping Willows spelade där. Mysigt ställe.
    gun

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!