fredag 5 januari 2018

Trettondagsafton


Efter en kortvecka - har jobbat två och en halv dag - är det äntligen (!) fredag! 😉 Det har varit lite svårt att ställa om, från nattsudd och sega sovmorgnar till att vara pigg och alert (nåja...) redan vid sjutiden på morgonen, när jag efter en halvtimmes snoozande tar mig upp ur sängen... 

Och nu skall man ta det stora beslutet om när man skall ta bort julsakerna. Lika mycket som jag ser fram emot att få ta fram alla saker i slutet av november, lika trist och motigt är det att börja återställa det till det "vanliga". Dels är det ju mysigt att ha det juliga kvar, dels är det ju så mycket jobb... Och om det tog ett par dagar att få upp det så tar det ju minst lika lång tid att ställa tillbaka det. Egentligen tycker jag inte att jag har överjuligt hemma hos mig, men det är ju en del ändå. Köksgardinerna skall bytas tillbaka, julkuddsfodralen i vardagsrummet och kökssoffan skall bytas till vanliga, plädarna skall bytas ut, alla stjärnor och adventsljusstakar skall ner i sina kartonger och alla vanliga lampor skall sättas tillbaka. Alla gran- och tallkvistar skall slängas ut o alla vanliga krukväxter skall plockas fram igen (jo, jag tar bort de flesta till jul faktiskt, framme är endast kvistar, hyacinter och julblommor) Och så granen förstås. Ja, och så lite till, ni vet nog vad jag menar. Och så vill man ju passa på att städa också. Det är lite pyssel om man säger så. 

Men, men, nu tar jag i alla fall helg! Fikar med en lussebulle och myser lite i soffan först. Läser en inredningstidning och tankar lite inspiration. Sen får vi se vad som händer, om det nu händer nåt överhuvudtaget. Vi får se! Ha de gott hörrni, trevlig Trettondagsafton på er!

4 kommentarer:

 1. Ibland är det skönt att INGET händer, man stirrar på den där julkulan eller pyntet som ska bort och sen tar man en kopp kaffe istället! Gillas :)
  Ha nu en skön helg så tar vi tag i julen sen (ja att ta bort den alltså!)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Här åker nog julen bort på söndag, jag hade tänkt i torsdags men då hamnade jag i soffan istället:). Har läst dina fina krönikor nu, jag gjorde inga i år och saknar det lite nu i efterhand.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Mitt är fortfarande uppe men jag antar att allt är borta på måndag! Visst är det lite jobb men jag tycker oxå att det är skönt när det är borta... Som att välkomna våren på nå´t sätt :D

  Ha en fin helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 4. Jag har börjat plocka bort lite smått men den här julen har vi så få julsaker framme så det är inget stort jobb.
  Vanligtvis brukar jag tycka att julen ska vara kvar till 13:e januari men i år längtar jag till en lite vårigare känsla redan nu! :-)

  Det låter som en bra idé att ta det lugnt och mysa i soffan. Det är ju faktiskt hel vecka kvar av julen enligt kalendern!:-)

  Ha en fin söndagskväll!
  Kram / Maria

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...