tisdag 15 maj 2018

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Eller rättare sagt, man kanske skall läsa det finstilta. 


I höstas köpte jag tulpaner över nätet, genom Trädgårdsamatörerna. De såg ut som på bilderna ovan, och jag gillar ju rosa så dem ville jag ha, och de såg ut att matcha varandra, så jag samplanterade dem i Rosenrabatten. Överst Silver Stream och underst Ollioules.
Först slog Silver Stream ut och då såg det ut så här! Hm, har jag beställt röda och gula tulpaner? tänkte jag, det är inte riktigt mina färger, så jag gick in och kollade på datorn där jag hade sparat uppgifterna. Men nu läste jag också vad som stod under bilden: Tulipa ’Silver Stream’, darwintulpan, varierad färg på blommorna från gul till röd med markerade streck, en verklig ögonöppnare! 50-60 cm höga med blomning i april – maj. Hahah, ja, en ögonöppnare var de ju onekligen, och det stod ju klart och tydligt att de skall vara gula och röda, men varför en så missvisande bild? 
 
Sen slog även Ollioules ut, och de var ju rosa som på bilden! Men även där hade jag inte riktigt läst, för där stod;  "Ollioules, darwintulpan, blomma röd med gröna streck, 50-60 cm höga , blommar i april-maj." Inte tycker jag att de är röda med gröna streck precis, men de så ju i alla fall ut som på bilden. 

På kvällstid går de ihop lite, och då harmonierar färgerna bättre...😉 

Här Salomon Prince, som har den färg som både bilden och texten lovar, nämligen en skiftning i rosa och laxrosa.

Nu är det här ju ingen katastrof på nåt sätt, men jag hade ju tänkt att det skulle vara som en "rosa dröm" här i rosenrabatten om våren, och så blev det ju inte... Istället blev det en vitaminkick av olika färger. 

Till och med min yngsta dotter hajade till lite när hon fick se tulpanerna... -oj, mamma, vad färgglatt...det här var inte riktigt du, sa hon... 😆

 

2 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Ibland blir man överraskad av växter, tyvärr inte alltid positivt! Jag tycker dock att dina tulpaner var läckra, men jag förstår att du blev lite besviken. Men som sagt - trösta dig med att dom inte är långlivade i den här värmen!!

Den sista tulpanen på mitt blogginlägg har jag letat mig galen efter. Jag har ju bevisligen en (en enda) i en pallkrage, men vad heter den!? Har jag fått hem den av misstag!? Jag tror inte det, för jag har ett svagt - mycket svagt - minne av att ha beställt just den sorten. Men var tog alla dom andra vägen i sånt fall? Ja, ja - det är som vanligt med växter. *fniss*
KRAM/Susie

Susie på Stjärnarve... sa...

Nu när jag var inne för att svalka mig så försökte jag hitta den här roliga tulpanens namn - och det gick; Tulipa (Parrot Group) Green Wave. Men...den finns inte att köpa i år, förmodligen var den lite känslig eftersom jag bara har en enda!
KRAM IGEN/Susie