torsdag 29 november 2018

Visby växer

Vyn över det gamla A7-området håller på att ändras. Här byggs det nämligen massor av bostäder, tror det blir ca 800 stycken nya lägenheter och villor.  


I många olika stilar, från villor, radhus med liten täppa, till sexvåningshus. 

Gatorna har vackra namn, Ada Blocks gata, Wilhelmina Skoghs gata... Efter kända kvinnor på Gotland. 


Tycker de flesta är helt okej till utseendet faktiskt, roligt med en blandning och jag tror det ligger en tanke bakom det. Bostadsbristen är stor på Gotland, och de skall bygga så många bostäder på en gång men vill väl undvika att det ser ut som ett miljonprogramsområde, som även vi förstås redan har ett, som heter Gråbo. Här blir istället fler mindre kvarter, mer småskaligt med olika stilar.
Två hus sticker dock ut tycker jag. Hur tänkte de med färgsättningen här? Tycker tankarna går till något industriområde i någon förort till Stockholm, byggt på 60-talet? Rost, betonggrå och smutsturkos? Deprimerande om ni frågar mig...


Medan andra hus är riktigt fina! 

2 kommentarer:

  1. Intressant inlägg. Jag gillar ju hus. Ja både gamla och nya. Tittar ofta på arkitekturen. Roligt att dom blandar så där. Undrar just hur dyrt eller billigt det kommer bli att bo där. Vad kul också att dom heter efter kända kvinnor. Finns det en gata som heter Babbens gata? Ha Ha! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Håller med dig; grått och rost och smutsturkos - visserligen gillar jag det. Men absolut inte på stora höga klumpiga hus. dom andra så däremot tevliga ut!
    TREVLIG ADVENT/Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!