måndag 22 juli 2019

Färdkost

Trädgården blir alltid lite trevligare när gräsmattan är nyklippt. Det ser lite mer städat ut, ungefär som när man dammsugit inomhus. 
Något annat som är trevligt med just gräsklippning, är att man kan "sno åt sig" några röda bär här och där, när man passerar på sin färd med gräsklipparen. Här vid vinbärsbusken till exempel. 

Eller borta vid mitt lilla "smultronland"... 

Och här vid körsbärsträdet, de är ju som godast när man tar dem direkt från trädet nämligen. 

Äter körsbär gör jag också när jag vattnar från den här tunnan. Varje kanna jag hämtar blir det ett par, tre körsbär i munnen. Nåt skall man väl unna sig när man jobbar i trädgården! 😏

Igår fylldes tunnorna på igen, vi fick 15 mm, tackar, tackar! Nu skall vi väl klara den här veckans varma och torra väder som är på ingång, trädgården och jag. Önskar er en fin högsommarvecka! 🌞

6 kommentarer:

  1. Vilken härlig trädgård du har med olika bär att tillgå! Förstår att gräsklippning och vattning går som en dans när du kan belöna dig själv med goda bär! :)
    Ja, skönt att sommarvädret är lite mer normalt. Tycker det är både skönt och gott med några regndagar. Det gör ju även Moder Jord! Nu är det värme och sol på ingång... ja, då blir det nog en skärgårdstur!
    Må gott!
    Gunilla

    SvaraRadera
  2. Det är ju lyx att ha egna bär. Våra vinbär har fåglarna ätit upp och jordgubbarna är slut. Nu väntar lite hallon. Håller med om att det blir fint när gräset är nyklippt.är har det regnat hela natten. Kanonbra! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Ja jag gillar också när gräsmattan är välklippt, tog en dust igår med alla uppstickande strån som gör att det ser så rufsigt ut. TORRT här men regn idag och jag välkomnar det...ska bli hett i slutet på veckan igen :)
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera
  4. Röda bär och 15 härliga millimeter - jo jag tackar jag :) Jag kan leva utan bären men regnet skulle behövas här...

    Ha en skön vecka! Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. När jag skulle ha min första trädgårdsvisning så fick jag tips av en erfaren "visare". Hon sa att om jag hade ont om tid innan så skulle jag satsa på gräsklippning först och främst. I andra hand kom kantskärning! Och har man så mysigt som du som kan ta lite färdkost hela tiden, då är det ju bara ett nöje!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  6. Helt rätt, det är ju som godast att äta bär direkt. :)
    Kram Kristina

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!