lördag 20 juli 2019

Kardemummaskorpor

Jag fick såna härliga ägg av en arbetskamrat häromdan. Hon har egna höns och berättade att hon hade så himla många ägg just nu, vilket jag gärna avlastade henne med...😚 Vilka härliga färger på skalen, och så hade de också extra gula gulor!  
Jag fick lust att baka, och det blev kardemummaskorpor, och se så gula de blev, nästan som saffransskorpor ju! Receptet hittade jag här men jag hade inte riktigt alla ingredienser hemma, så jag gjorde så här: 

1 tsk malen kardemumma
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl grovt hackad sötmandel
1 riven bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Kör smör och socker i en matberedare. Blanda i ett ägg i taget. Blanda sedan det torra och mandeln för sig och vänd ner i smörvispet.  Rulla två längder av degen och grädda dem i ca 25 minuter. Sänk värmen i ugnen till 125 grader, skär till skorpor och torka dem i ca 15 minuter eller tills de blir torra. 

Önskar er en fin lördag! 

1 kommentar:

  1. Gott med kardemummaskorpor gör något liknande men de blir ofta lite för hårda men smaken är det inget fel på. Du "hyffsar till" rosorna mitt i sommaren efter blomningen, då gör jag det också.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!