måndag 18 april 2011

Tuppkaka

Den här kakan heter Tuppkaka, fråga mig inte varför... men god är den i alla fall, och namnet gör ju att den passar nu till påsk - eller hur? Superenkel är den att göra också - vilket passar mig utmärkt! Om ni vill ha receptet så kommer det här:
75 g smör
2 ägg
3 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
garnering ½ påse flagad mandel
Smält smöret, rör ihop (obs - vispa ej) ägg och socker, blanda ihop allting. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant. Strö mandeln över kakan och skjuts in i ugnen på nedre botten, 175 grader i ca 25 minuter.

5 kommentarer:

  1. Åååå vad skoj med recept på tuppkaka alla pratar om den Tack snälla för receptet-Visst är det väl bara så gott att det är vår.Önskar dej en fin kväll.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  2. Tjoho den passar mej också-- snabbt o lätt. Så ska jag också ha det...
    Har bakat 6 sockerkaka idag??
    Ska ha en till "tårta" imorg. Vårt barnbarn fyller år o hon hinner inte göra efterrätt till dagens middag, som mormor o morfar är bjudna till..
    Tuppkakan kan vara bra att ha till en annan gång
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  3. Tuppkaka, det bakade min ex-svärmor ofta. Den var så himla saftigt tung och smarrig. Hon gräddade den alltid i en gammal gjutjärnspanna i ugnen. Jag har hennes recept, så jag ska jämföra och se om det är samma som din. Jag vet i alla fall att det inte var nåt bakpulver i den.
    Ha en fin fortsättning på veckan! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  4. Eftersom vi inte dricker kaffe så är det ytterst sällan jag bakar. Kanske ett par gånger om året högst. Men när jag ser din tuppkaka så påminner den om en kaka jag gjort några gånger - det är nog faktiskt samma! Den är tydligen jättegod!!

    SvaraRadera
  5. Tuppkaka har jag aldrig hört talas om innan,men den ska jag prova.
    Kramiz

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!