lördag 2 april 2011

mmm...muffins!


Dom här chokladmuffinsen brukar min syrra göra - och dom är såå goda! Jag har provat ett par gånger förut, men inte fått till dom alls som hon, men nu tyckte jag att jag lyckades rätt bra. Åtminstone hade dom en rykande åtgång...:-) 

Så här är orginalreceptet:

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
 1 krm salt
4 msk kakao
2 dl glutenfri mix

Smält fettet och låt svalna lite.Vispa ägg och socker. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao och mjöl. Rör sist i fettet. Det blir ca 20 st om man har små formar. Fyll bara i till hälften, annars rinner det över.  Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
*
Att jag inte lyckats helt förut kan bero på att jag använt vanligt mjöl. Nu hade jag det i och för sig denna gång med, men om man inte vill chansa så är det alltså bättre med glutenfritt mjöl. Jag använde lite större formar, och då blev det 14 stycken.
*
*hihi*, första gången jag skulle göra dom här, och använda vanligt mjöl, så tog jag även i bakpulver fast det inte skall vara det. Hade för mig att syrran sagt att det inte skulle vara bakpulver på grund av att glutenfritt mix redan innehöll det. Då drog jag slutsatsen att bakpulver måste tillsättas om man använder vanligt mjöl. Men icke, det rann över rejält! Människan skall ju vara en tänkande individ, och att göra om samma misstag två gånger borde kunna undvikas. Men icke - jag är rätt envis när jag sätter den sidan till, så jag gjorde exakt samma smet igen, och fyllde bara formarna lite mindre. Med följd att det rann över igen... SÅ -  det skall inte vara bakpulver i dessa muffins!
ps. men goda blev dom ändå....:o)
 
Söta saker

6 kommentarer:

 1. Mums, det ser himla gott ut!

  Kram Marie
  PS. Missy är en ragdoll, ca 17 veckor gammal...

  SvaraRadera
 2. Hahahaha ja goda ser dom ut iallafall med eller utan bakpulver.Tack för receptet! trevlig kväll på dej! Gunilla ♥

  SvaraRadera
 3. Mmmm ser smarriga ut.Tack för receptet.Önskar dej en skön kväll.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 4. mmm detta skriver jag av för min kära dottra är gluten alergiker och hon äter just nu inte sät,,men så fort hon tagit sitt körkort ska hon börja äta sött igen då kan jag ju överaska henne med dessa mumsiga kakro tack för receptet
  ha en go söndag kra m MOnica

  SvaraRadera
 5. Skam den som ger sig. Ibland tar det lite tid att fatta hur man ska göra. Kul att du lyckades.
  Kram syrran

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!