måndag 11 april 2011

Vårtecken!

Hur har eran helg varit då? Min har varit fullspäckad kan man säga, med tapetsering framförallt. Hela lördagen höll jag på, till halv elva på kvällen och ögonen gick i kors...sen några timmar till på söndagen plus all undanplockning av allt när jag var klar; tapetremsor och skyddspapper, slippapper och målarfärg, skruvmejslar och tapetverktyg - just name it vad prylar det kan släpas fram... Sen behövde hundarna få rusa av sig all spring i benen, och stortjejen hade handbollsavslutning. Sen hann jag vara ute i trädgården i ett par timmar innan kvällen! Äntligen kunde jag få börja rensa i rabatterna. Det är en del kvar, men nu är det påbörjat!
Idag har jag tagit ner snöskyfflarna i källaren, så nu har jag bestämt att det inte blir mer snö! Så nu är det vår på riktigt! Tjohoo!

Jag hittade ett supergulligt litet vårtecken i rabatten. Vadå, ser ni det inte?

Nej, det var ingen bra bild, men mitt bland ormbunkarna har det smugit sig in en liten blåsippa! Det här är ormbunkar från min barndoms stuga, som jag fick/grävde upp vid syrran för ett par år sen. Ocn nu visar det sig att en liten blåsippa tydligen följde med!

Ett annat mindre angenämt vårtecken är ju att spindlarna har vaknat...*ryser bara jag skriver ordet*. En riktigt stor rackare stötte jag på nere i källaren häromdan. Jag fick tag i en brädbit och kastade i huvudet på honom....tänk vad livet vore enklare om man inte var så förbenat rädd för de där djuren...nu gäller det att vara utrustad med flugsmällare varje gång man skall ner i källaren.

5 kommentarer:

 1. Jag gillar inte spindlar, håret reser sig i nacken bara jag tänker på dem.
  Visst är det vår!
  I dag hade vi nästan 20 grader varmt, årets varmaste dag. Härligt.

  SvaraRadera
 2. Men vad roligt att en liten blåsippa hängde med till dig och din trädgård!

  Spindlar ja, jag kan ju bara uppmuntra dig med att det blir bättre med åren - alltså rädslan. Förr var jag jätteskraj men nu, nä det ska till värre saker för att skrämma den här tanten.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Så härligt med de första blåsipporna! Jag märkte att mina narcisser börjar titta fram, sipporna kommer nog genast när snön smälter.

  Ha en fin tisdag!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 4. Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår... (eller hur det nu var).

  Vad roligt med såna vårtecken.

  Ha de bäst !!
  Nilla

  SvaraRadera
 5. Är du så rädd för spindlar!? Dom enda spindlar jag inte gillar är dom äckliga små odjuren som suger blod, alltså fästingar!!
  Det där med att ta fram och städa upp efter när man gör något hemma, det är så fruktansvärt trist. Ibland är det då jätteskönt att ha en pedantisk gubbe, han brukar fixa det.
  Jag antar att du kommer att visa hur fint det blev efter tapetsering och målning!?

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...