måndag 15 augusti 2011

Höst och ändlös sommar

Minns ni den här lilla höstanemonen? Som jag tog från mammas trädgård och inte visste om den skulle överleva.

Visst lever den, och frodas!

Tyvärr får den trängas med hortensian Endless Summer som jag planterade förra sommaren, och som  fick flytta på sig mot hösten. Namnet får en ju att tro att den skall blomma hela sommaren...här syns det knappt några knoppar och vi är i mitten på augusti....  Trodde i och för sig inte att den hade överlevt vintern, det var bara några små pinnar nere vid jorden, men så  plötsligt började den att växa. Fråga mig inte varför jag satte ner den så nära höstanemonen, jag stod väl där och visste inte vart jag skulle göra av den... :o) Skall nog snarast ta upp den och sätta den i kruka istället. Tror ni den har ännu svårare att klara vintern i kruka, även om jag täcker över den noga?

5 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att den borde klara sig bättre vätäckt i kruka. Har du ett kallväxthus så kan du låta den stå där i vinter, så gör jag med mina känsligare växter och det brukar fungera utmärkt =)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Oj så fin den var. Tänk om man hade gröna fingrar ändå. Men nån ska väl hålla blomsterhandlarna vid liv me. Ha de gott...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. ...att jag har ju också två stycken som jag första året hade i kruka, men sen satte i jorden framåt hösten. Den ena blommade förra året, det är den på murrabatten - den andra sitter i en pallkrage och har inte blommat någon gång. Tror att jag ska ta bort den och slänga den!
  Men vad otroligt bra att din mammas höstanemon (som jag bestämt mig för att kalla japansk anemon för det låter trevligare) har överlevt och blommar!

  SvaraRadera
 4. Tror du verkligen det är bra att gräva upp den och sätta i kruka, jag undrar om det inte är bättre att den får stå kvar i jorden och att du gör något åt den till våren. Nu växer ju inte växterna så väldigt mycket mera så dom kan väl inte konkurrera utan varandra.....men jag vet inte!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Så fin din höstanemon är,hortensian hade jag nog låtit stå kvar i jorden över vintern.

  Vi var i Visby igår,men jag har ju inte din adress så jag kunde inte "titta"in till dej.Vi får träffas nästa sommar,för det hade varit roligt.Synd du inte körde ner till campingen,jag kunde bjudit både dej o ditt sällskap på lite kaffe.

  Kramis på dej vännen ha en bra dag.Marianne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...