onsdag 19 oktober 2011

Var sak har sin tid...

Varför kan inte hösten få vara ifred ett tag till? Jag som precis har accepterat att det är höst; tagit in sommargrejerna från trädgården och till och med börjat njuta av hösten. Och vad händer då? Jo, då knackar julen på dörren och kräver att få uppmärksamhet... i form av en massa julpynt i affärerna! I mitten av oktober!  
För min del är det helt ok att börja tjata om våren redan i februari, ja till och med i januari kan man börja längta till våren - helt ok för mig =) Att våren går över till sommar är också ok. Sen är det ju vemodigt när sommaren är slut och det blir höst.
Så när jag äntligen börjat att känna höstglädje så kan väl julen hejda sig lite lite bara. För handen på hjärtat - julen orkar man bara med i lite drygt en månad - eller hur? Sen är man hjärtinnerligt trött på den. Äh, kom igen nu och håll med mig hörrni!
Och vi skall ju ha både Fars dag och Halloween (även om jag inte är nån speciell anhängare av den sistnämnda högtiden) först.
Så, nu har jag fått gnälla av mig. Nu känns det bättre. Om en månad känns det ännu bättre, då skall jag börja förbereda för advent!
Och vet ni vad det värsta av allt är? Jo, jag har faktiskt köpt två julklappar redan... 

8 kommentarer:

 1. H Hi jo jag håller med dig!!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas klappen är till mig...:-D
  Men håller med dig, vi njuter av hösten nu. Advent kan vi börja fundera på i mitten av november, sen tar vi julen. Allt har sin tid och nu är en fantastisk fin tid.
  Kram
  Den äldsta ryssan

  SvaraRadera
 3. Hamnade på IKEA i lördags innan ett kalas vi skulle på och där var det jul minsann. Helt och hållet och fullt ut och jag håller med dig, lite mer fin höst tack! Så nu försöker jag att inte gå i dom stora affärerna mer för jag blir matt.....Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Det blir lätt lite uttjatat när julen kommer så tidigt. Ska till Ikea i helgen och där verkar ju julen redan vara i full gång. Hu! Så jag håller med dig om att hösten liksom krymper.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig! Hösten vill man ju gärna dra ut på..höst iträdgården kan ju vara så vackert. Men, julpynt vill man vänta med så man inte hinner tröttna! Men, jag har också köpt en del julklppar redan..av praktiska skäl. För att slippa stressa och kunna njuta sen i december.
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Jag håller också med dig. Det blir tillräckligt mycket julfrossa ändå längre fram. Jag vill hålla höst nu och sen få börja längta efter julen sådär kring första advent eller där omkring.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. HÅLLER MED DEJ!!!
  Att köpa julklappar o presenter-- ja det kan man börja med i januari,, men detta med julpyntet nej till advent är det TID. Tyvärr är det butikerna, som ska vara FÖRST med att sälja så de stressar upp-- Har ju blivit värre o värre de senaste åren- säger en "gammal" tant, som varit med om ngr jular. Det är så mycket av helgen o ron som försvunnit.
  Ok Jag "har" själv samlat tomtar så jag har en del att plocka fram, men de får snällt passa "Tomten på loftet" åtminstone till Lucia. Sen börjar de krypa fram ur vrårna.
  Oj vad det blev utlägg i denna kommentar.
  Ha det nu så gott o njut hösten som ÄR
  Ninnekram

  SvaraRadera
 8. Helt enig men de har då börjat fått mig på fall med att längta efter julen. Ha de så gott i höstrusket och njut ett tag till...

  Kram Lisa

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...