måndag 17 oktober 2011

Oktober i trädgården

Helgen som gick bjöd på ett underbart höstväder, och jag var bara "tvungen" att vara ute. Nu blev det inte nåt jätteroligt projekt utfört, däremot höststädning och inplockning...inte lika kul och det kändes lite konstigt och tidigt att plocka in en massa när det nu är så fint väder. Men men, det måste ju göras och det är ju skönare att utföra det i vackert väder!

 Det finns ännu en hel del som står sig, trots den lilla frostknäppen vi hade. Den här alunroten är helt fantastisk, den har blommat hela sommaren! Kolla här att den redan blommade mitt i pionsäsongen!

Pionsäsongen ja, den här som jag satte i fjol höstas blommade inte i somras, men i gengäld bjuder den på fin höstfärg, och har jag tur kanske den visar upp någon blomma nästa sommar!

Sista bilden med trädgårdsmöblerna innan dom åkte in i lekstugan.

Några små rosor kämpar på tappert vid lavendeln.
Och jag konstaterar att det här projektet inte blev av i år heller...har ju tänkt att grusa denna plätt och piffa med lite växter och nån snyggare tunna till exempel. Men vi får väl se, det kanske blir av nästa år istället? Det kom i alla fall ner en ros nu i början av hösten, och ett hjul som jag hittade på loppis. Alltid en början =)

10 kommentarer:

 1. Verkligen vackert hos dig nu på hösten... visst är det lite vemodigt att plocka ihopa för säsongen. men det kommer en ny vår :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hösten har verkligen bjudit oss på härliga dagar... så här långt! Vi har också plockat in sommaren nu. Alunroten är verkligen vacker och långblommande. Har köpt min första som än så länge pryder krukan på trappan.

  Och du, nåra projekt ska vi väl ha kvar till nästa år, eller hur?

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Gomorron! Tycker det var en väldans fin trädgård för att vara i oktober månad (Sån ser inte våran ut) Fina bilder ha en bra dag kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra höstbilder från trädgården, det kan vara väldigt vackert nu också och din trädgård visar ju verkligen det! Jag blev glad nu när jag såg bilderna för här är det gråare än grått idag.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Så höstfint du har hos dig! Här är det mera... tja jämngrått. Träden har tappat sina vackra löv och allt verkar vara i vila.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker också att det känns alldeles för tidigt att plocka in för vintern, men nu är det inte mycket kvar här heller. Alla möbler är inne och alla krukor tömda utom dom på framsidan, dom får stå ett tag till. idag så hjälpte mig gubben att ta in dahliorna och cannorna - och det var tur. Hade aldrig orkat tömma dom stora krukorna själv!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Så fint du har det i din oktoberträdgård.
  Visst känns det konstigt att plocka ihop allt när det fortfarande blommar.
  Det finns en hel del som är rätt grönt här också.
  Önskar dig en fin kväll.

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker trädgård du har! Roligt med såna växter som blommar länge. Pionen ska väl ha lite tid på sig men nästa sommar får du säkert njuta av blomning.
  Jamen visst är det ok att härmas ;0)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 9. Så fint du fortfarande har i din trädgård. Hos mej ser det ut som
  f-n. Och nu är allt äntligen inplockat så jag slipper vara ute. Nu är det klart mysigare att sitta i soffan och så kom det ju en massa regn nu med. /Knatten

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga bilder du bjuder på!
  Och jo lite tidigt är det med julen men jag kan inte hjälpa att längta ändå, åtminstonde till advent! =)

  Ha det fint!

  Kram Liza

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...