onsdag 7 november 2012

Matvrån

Nu är ni väl jättenyfikna på hur köksvrån såg ut, för 12 år sen när vi flyttade hit =) Nej, så spännande är det inte, det gick förstås i samma stil som det övriga köket, med mörkt tak och grå panel matchande med köksluckorna.
Inte så piffigt med lagerhyllan kanske, men vi tog vad vi hade i väntan på renoveringen. Mellan köksdel och köksvrå var en öppning stor som en vanlig dörröppning.  

Ja, som ni ser så blev öppningen mellan kök och matvrå lite större. Rören i väggen fick bestämma hur stor öppningen kunde bli, och med facit i hand blev det rätt lagom, det får plats en skänk på väggsnutten och andra sidan väggen har vi ju kyl och skafferi. Den låga bröstpanelen fick ge plats åt en högre med pärlspont.
 
Ja, som ni ser var katterna framme redan på den tiden, det är Dogge som ungkatt och hans mamma Skorpan som sitter i fönstret. 

 Den uppmärksamme kanske ser att vi har samma stolar idag som då.
 
Även skänken är densamma, om än vit sen ett år tillbaka. Här ser vi även det "härliga" mörkbruna taket, som jag penselmålade 4 gånger...puh, jag minns att det var rätt slitigt... Den gamla dörren satt vi in precis när vi flyttade hit men den bytte vi för några år sen, den hade satt sig och höll nästan på att ramla samman. Tråkigt för jag gillade den verkligen.

 
 Jag är ännu väldigt nöjd med mitt kök och framförallt nu när det blivit vitt sen ett år tillbaka. Innan var det gult, jag var nämligen inne i en gul period när vi flyttade hit, hela fem rum tapetserade vi i gult i lite olika toner... (det är väl bara att erkänna, jag är Periodare...) Det som ännu är kvar från den tiden är hallen som ännu är gul,och jag skall väl erkänna att jag sneglar lite på att göra om den... Här kan du kika om du vill se hur det såg ut när det var gult i vår köksvrå.

6 kommentarer:

 1. Himmel vilken skillnad! Roligt att få följa med på färden:)). Snyggt med vitt, jag funderar på att sprutmåla vårt kök vitt. Vi har Marbodal Form Ek idag. Men det beslutet får värka ett tag till.
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. En skillnad som natt och dag, till det bättre. Det mörka taket drar ner
  rummet eller hur man säger. Jojo fattar att måla tak inte är en barnlek.
  Panelen blev bättre med den högre höjden, allt ljust o fint.

  Vi har ett kök i ek som vi fick mått beställa, där de gjorde köksluckor
  Det är 30 år sedan och håller än, det ska hålla till dö-dagar. Det ska absolut inte målas på anser jag, för det är ek rakt igenom.

  Era katter sitter där så gulliga,det är väl bara "innekatter" ?
  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
 3. Verkligen fint i er mathörna! Otroligt vad annorlunda det blir med förändringarna och målarfärg!

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Så förutseende du var på den tiden (också), innan digitalkamerans tid var man (jag) inte så bra på att dokumentera sitt (mitt) hem! Jätteförvandling, och som jag tidigare sagt... min färgskala:)

  Torsdagskram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilken otrolig skillnad! Det här med att måla om - även om det är en hel del annat som ändrats också - gör ju så fantastiskt mycket!!

  SvaraRadera
 6. Så roligt att se hur det såg ut förut! Både matplats, kök och vardagsrum. Och så jättefint det har blivit!
  Ni har gjort mycket!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...