onsdag 21 november 2012

Städ- och bakdag

Städa ja, det brukar jag göra på onsdagar. Idag fick jag inviga min nya dammvippa, som jag köpte vid Berså i helgen. En dammvippa av strutsfjädrar, och den var inte bara vacker, den var faktiskt praktisk också! 

...och så bakningen. Jag tjuvstartade med lussekatter... Jag frågade på jobbet häromdan om det var okej att börja adventspynta redan och fick ett rungande NEJ av mina arbetskamrater... men om det var okej att baka lussekatter frågade jag inte om, utan jag tog bara saken i egna händer idag!
 
ps, idag lyssnade jag också på en julskiva för första gången, det är ju ett måste när man bakar lussekatter...

8 kommentarer:

 1. Så fina och vad dom ser smarriga ut:) Ja man kanske skulle ta och baka några;) Här har jag börjat så smått med pyntet......

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Strutsvippan, blir den statisk eller vad är grejjen? Torkar du av den med en trasa emellanåt eller skakar man av den utomhus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jo, den blir statisk och den tog verkligen upp dammet! Jag skakade ur den utomhus, men den skall även kunna gå att dammsuga lätt, och även tvätta i ljummet vatten och tvättmedel.

   Radera
  2. Cooooolt! Vill verkligen ha en nu! :-)

   Radera
 3. Hahaha... omgivningen tyckte verkligen till där!
  Jag längtar tills ljusstakar och stjärnor är på plats men inte före advent (det betyder ju väntan) Däremot tjuvstartar jag också lussebakandet i år. Till helgen är det dags och det är verkligen tidigt eftersom vi har som tradition att baka dem på Luciadagen(men då jobbade jag inte heltid)
  Hoppas de smakade bra / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Vilken dammvippa! Den var vacker.
  Håller med dina arbetskamrater. Tycker det är för tidigt att pynta alla redan, även om man gärna vill i höstmörkret. Men nästa helg är allt uppe och dt ska bli kul.
  Hoppas du har en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 5. Hihi va mysigt. Jag har planer på att tjuvstarta en pepparkaksdeg :-) /Maria

  SvaraRadera
 6. Ville bara säga att bullarna var hur goda som helst ;-) o hon hade faktiskt tjuvstartat med advent i trädgården me.... kommer säkert in här snart..

  Hare bäst

  Syrran

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...