söndag 6 januari 2013

Hej då!

Ja, då var det dags att säga hej då till de här små vännerna och tacka för den här julen. Som ni ser så är det en inte alltför stor skara som fick komma upp ur jullådan denna jul. Det skär lite i hjärtat att så många fick ligga kvar i sin låda (ni som sett julkalendern "Julens hjältar" förstår vad jag menar!) Men tyvärr kan jag inte bombardera hemmet med tomtar och rött överallt, orkar helt enkelt inte med det utan nu domineras julpyntet av tall- och granris, hyacinter, kottar, ljus etc och så förstås all belysning i alla fönstrar.  Det kanske blir nya tider igen när man återigen vill ha tomtar så jag varken vill eller kan skiljas från dem helt, och nästa år kanske några andra får komma upp ur lådan, vem vet?
I morgon blir det julgransplundring!

10 kommentarer:

 1. Ha Ha! Har också sagt farväl till julen och alla tomtar idag. Klart att Gotland är fantastiskt men sååå svårt att komma dit..Nästan som Paradiset..Fniss1 Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Samma hos mig.....väldigt många kom aldrig fram. Ha ha ..får nästan dåligt samvete för de stackrarna ...nej då...skojar bara. Men man vill ju absolut spara dem.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vet du? Jag har SORTERAT bland mina julsaker och mycket ska till loppisen jag och grannen ska ha! Jodu... men så hade jag en massa onödiga tomtar som jag gott kan avvara till nån annan! Det känns skönt.

  Ha det gott!
  Kram Eva_mari

  SvaraRadera
 4. Här åkte julen ut igår. Och jag hade också plockat fram mindre än jag brukar.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Julen har stort sett forsvunnet hos meg og. Venter litt med stjernen. Den vil jeg ha stående noen dager til. Gir så god stemmning.

  Har aldri vært så veldig glad i nisser(tomtar). Tror jeg har 3 stk som alle er gaver jeg har fått av andre.

  SvaraRadera
 6. Ja, nu är det dags att packa ner glittret och diverse tomtar och få in ljuset och vårkänslan så småningom :)
  Förresten, precis som du har endast några pyttesmå tomtar tronat här också, naturmaterial och lite silvervitt är lagom.
  Ha en fin dag /bea

  SvaraRadera
 7. Konstigt att vi är så många som inte plockat upp allt julpynt i år. Jag var också väldigt sparsam. Det jag tyckte var fint för tio år sedan, tycker jag blir för mycket nu. Eller också är jag bekvämare.
  Jag har bestämt mig för städa i julpyntslådan Där finns så mycket jul krafs, sedan jag bodde i hus på 80-90 talet.
  Gillar mer det naturliga nu.
  Ha en skön början på 2013, så hoppas jag att vi kan höras igen
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Har under åren varit med om olika jular då jag försökt bryta mitt mönster med MÅNGA röda juldekorationer, men aldrig lyckats.....
  Ett år var det silver och blått som gällde, ett annat silver och guld osv. Men det har alltid slutat med att jag återgått till det röda. Jag är ju så galen att jag tar bort alla andra dekorationer - även en del tavlor som inte passar in!
  I år - när jag redan den 8 dec hade fått upp allt, även klädd julgran - så tröttnade jag dock tidigt. Så idag åkte det sista inomhus, 6 adventsstakar i fönstren, tillbaka i julskåpet. Nu är det bara ytterbelysningarna som är kvar, men dom är ju inte så juliga så dom får vara kvar januari ut!!

  SvaraRadera
 9. Julen tog jag bort tidigt i år. Ett problem bara, jag öste in allt i gästrummet och där ligger det nu, precis överallt.......men idag!!!!
  Pust!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Vi är många som gör slut med julen hi hi hi . . .
  och jag gjort detsamma som Agneta, men min snälle man ska fixa
  ordning i jul-kistan, han brukar få göra det.
  Nu är det många slit o släp dagar till nästa helg --- Påsken.
  Tack för tipset om HTL överföring.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...