fredag 25 januari 2013

Nytt år - Nya drömmar!

Vi har kommit fram till slutet på januari och det börjar kännas lite mer hemtamt att skriva 2013, det tar alltid lite tid att vänja sig vid nya siffror i årtalet. Idag är det premiär för Blommig fredag och så passande med ett tema som handlar om våra drömmar för det nya året.
Det första jag kom att tänka på när det gäller mina drömmar för den kommande säsongen är hur det kommer att bli och se ut i vårt nyaste projekt. Förra sommaren grusade vi upp hela framsidan och gjorde några nya rabatter. Just nu ligger de där och vilar under ett snötäcke... 
 
 
...men sist jag lämnade den här rabatten så såg det ut så här. Ett Silverpäron i mitten och så en massa perenner, en del nyinköpta och en del flyttade från andra rabatter, därför ser de lite ledsna ut. Troligen för tätt planterat men det är det vanliga här hos mig...Det skall bli så kul att se när de börjar komma upp och fylla rabatten!
 
I sommar skall vi förstås måla staketet som sattes upp också, och där i stakethörnet måste det "hända" någonting också. En bänk med lite "lullull" på kanske!? Egentligen skulle jag vilja ha dit en riktigt stor stenbumling också, men hur skall det gå till...
 
Så här såg en del av framsidan ut förut, innan vi skalade bort gräset. En bortglömd del av trädgården, trots att det är vår framsida. Men hur kul är det på norrsidan då, med mossa i gräset och gatan precis utanför. Ingen plats jag gillar att vara på så därför har ingen fokus lagts där, tills jag i fjol alltså "fick nog".  
 
Vi grusade och la dit kantstenar, och byggde en rabatt kring några befintliga buskar och träd, samt några nya rabatter =)  
 
 
Även den här delen skall färdigställas/planteras. Kunde aldrig riktigt bestämma mig för vad jag ville ha för växter i den runda avslutande delen på den här rabatten, så det roliga har jag kvar i vår!  
Ja, det är roligt att drömma och planera. Det är nästan så att jag glömmer att jag har en trädgård där under snötäcket, men nu när jag ser bilderna påminns jag om det! Och jag påminns också om hur roligt det är med trädgård, åh - nu börjar jag längta... 


16 kommentarer:

 1. Nu börjar det allt klia i fingrarna! Längtar så tills det går att gå ut och gräva, påta.. Ska bli kul och se hur dina rabatter utvecklas.
  Ha en skön dag!
  /Sylvia

  SvaraRadera
 2. Oj så snyggt det blev med nya rabatter och en grusgård.Ska bli kul att se hur det ser ut i vår när snön är borta.Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Ååå vad fint det blev. Spännande nu i år o se när det tar sig. Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint det ser ut på dina foton! Jag gillar verkligen grus och sten. Ha det bra.

  SvaraRadera
 5. Vilket otroligt lyft för "framsidan" Det är nog ganska vanligt att det blir så! Jag har oxå en framsida som blivit baksida för den ligger i norrläge och först förra året började jag där... Precis som du!

  ha en bra helg!

  SvaraRadera
 6. Wow, sanslöst vackert! Nu blir jag riktigt imponerad av ert arbete. Ska bli kul att följa fortsättningen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. det ser ju jättefint ut spännande som du säger att se hur det blir.
  Lycka till
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Vilken skillnad det blev! Otroligt. Det blir en spännande säsong för dig att se hur rabatten tar sig, så fint att ni sparade träden tycker jag. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Snyggt! älskar före-och efter bilder! Roligt att ha en hel rabatt att fylla med växter.
  Trevlig helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Så himla snyggt det blev!! Förstår du längtar till att färdig ställa det!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 11. det blev ju kanonfint och jag förstår att du drömmer om fortsättning.. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 12. Underbara bilder och drömmar...=)
  Ser fram emot att följa dina planteringar.
  Ha det bra !!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 13. Åh, så fint du har det! Gillar verkligen de svängda rabatterna med kantstenar. Blir spännande att se hur det blir till sommaren! Du glömmer väl inte att visa oss?/Kram Titti

  SvaraRadera
 14. Vilka fina rabatter. Det ska bli jättekul att dem till sommaren! Åh, vad man längtar efter våren nu!
  Ha en skön helg,
  Carina

  SvaraRadera
 15. Skillnaden blev som natt och dag, en stor förbättring.
  Sen är det bra att inte förhasta sig med plantor, idéer kommer och går.
  Den härliga tiden är på väg, det kliar i trädgårds-fingrarna.

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 16. Så fint du har gjort i din trädgård ska bli spännande att få se vad du väljer för perenner till din rabatt.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...