lördag 25 mars 2017

Rockad i trädgården

Minns ni att mitt Rosenhagtorn är borta? Trädet som jag har känt lite hatkärlek till, som jag har funderat lite fram och tillbaka hur jag skulle göra, och som mannen hastigt och lustigt (?) tog ner i vintras. 

Här en bild hur det såg ut innan trädet togs bort, vet inte exakt från vilket år.

Och så här anskrämligt ser det ut idag... Hm, efterbilder brukar ju vara snyggare än förebilden, men inte idag... jag undrar om jag någonsin skall få ordning på detta? 😬 Nåväl, jag har i alla fall börjat idag, med en rockad. En jätteskön dag i trädgården har det varit! 

Jag har nämligen beställt rosor till denna rabatt, och de två rosorna som stod här - Astrid Lindgren och Wisley 2008 - har fått flytta på sig till andra platser. De är nämligen rosor med en kall rosa nyans vilket inte kommer att passa med det jag beställt 😏

Rosen Astrid Lindgren fick flytta hit till valnötsträdet, bredvid den vita rosen Iceberg, där tror jag hon passar bra.  (om ni undrar vad det är som ligger i bakgrunden så är det delar av tallen, som mannen håller på att ta ner, ja vi har lite trädmassaker här i år, jag som är så emot det...😨)

Rosen Wisley hamnade i en annan rabatt, här under Klotrobinian, och floxen Red Flame (närmast kameran) fick flytta på sig, till samma rabatt som Astrid och Iceberg. Ja, det blir alltid ett himla flyttande när man väl börjar. Ett flyttande som föregås av ett funderande fram och tillbaka, för det är alltid någon liten detalj som "ställer till det"...
Kvar i den här Lilla Rondellen, som jag kallar rabatten, blir alltså bara Luktolvonet. Tillbaka på ruta ett alltså, för det var kring den  här busken som jag byggde rabatten första gången. Luktolvonet stod här i gräsmattan när vi flyttade hit. 


Sen skall jag alltså köpa ett annat träd också. Ännu inte bestämt vad det blir, får se om det kommer in något roligt på plantskolan lite längre fram i vår, eller om jag beställer ett träd. 

5 kommentarer:

 1. Ja det blir lätt så att börjar man flytta på något hänger resten liksom med av bara farten. Kommer säkert bli toppen i slutänden. Vilka rosor har du beställt då? Nyfiken:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Haha... allt beror ju på hur man lägger betoningen när man läser... Jag blev så nyfiken hur blir det när man blir rockad i trädgården :)

  Det kommer säkert bli fina alternativ till hagtornet. Apropå valnötsträdet så vet jag att vissa växter inte växer under på grund av ett gift jag tror rötterna utsöndrar. Har inte direkt lagt det på minnet eftersom jag inte har något valnötsträd..

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Ommöblering i trädgården alltså! Det blir nog fint hur du än flyttar om dina växter, din energi är det då inget fel på.;-) Här är det lite samma lika år efter år och de flesta rabatter som fanns har nu blivit gräsmatta. Jag har inte samma brinnande intresse för trädgård som du har så jag prioriterar annat, men fint vill jag ju ha. Hur ska det gå ihop månntro?
  Ha det fint!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Jag brukar kalla det "work in progress" istället för inte klart. Det låter bättre och är mer kreativt. Detta kan passa in på nubilden.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Nu kan jag meddela att jag "äntligen" lagt in bilden samt en länk till din utlottning. När man har ont så fungerar inte hjärnan som den ska, så jag glömde helt enkelt bort det! Sorry!!
  Sen är jag otroligt avundsjuk på dig som har börjat jobben i trädgården. Jag vill också, men jag kan inte ännu. Får nog vänta en vecka till verkar det som!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...