tisdag 29 december 2009

Dagen idag

..är det lite mer vardag. Jag har tagit mig upp från soffan (!) och tvättar några maskiner tvätt. På förmiddagen var vi vid veterinären med tre av våra fyrfota vänner. Min gamla katt Skorpan fick domen att hennes njurar är "slut". Dock sa veterinären att hon ännu inte har ont, så med specialkost skall vi se om hon blir piggare. Men visst är det så att jag får förbereda mig på att hon inte blir så där värst mycket äldre...

Säsongens första tulpaner, som jag fick på juldagen. Färgerna rött och vitt passar ju bra till julfärgerna här hemma.

För jul är det ju ännu, även om man nu ser fram emot en ljusare årstid. Idag skiner solen och snön är på väg bort.

Nu blommar även amaryllisarna...får väl visa dem nu innan alla tröttnar fullständigt på det juliga....=)

Två av mina vita brast, så de får stå i vas i stället, funkar ju bra ändå.
Nu skall jag iväg till syrran och tapetsera hennes kök. I morgon skall jag börja förbereda inför nyår. Har ännu inte bestämt vad jag skall bjuda på...

7 kommentarer:

 1. Jag tvättar också idag. Oj va´det blir tvätt är när man inte tvättat på några dagar. Synd om Skorpan men bra att man kanske kan hålla det i schack med specialkost. Vackra Amaryllisar. Vita är så fina. Jag köpte en vit på Ikea igår. Får se när den blommar. Tar nog ett bra tag till. Ha det bra. Kram

  SvaraRadera
 2. Oj stackars kissen. Så sorgligt.

  Amaryllisen i vas var jättesnyggt. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt med kissen.
  jag jobbar de här dagarna, men när jag kommer hem försöker jag leva ledighetsliv med resten av familjen, dock håller tvättkorgen på att sprängas även hemma hos oss. ;)

  Jag håller också på att klura på nyårsmat, angenäma funderingar är det i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Ett nytt härligt fotoår väntar oss..så jag säger tack för i år
  Maria

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack för tipset om apelsinriset! Mums, kan tänka mig att det är smarrigt!
  Det ser så fint ut där eran gran står. Jag har inte läst så mycket på bloggen ännu, men man känner en själ i det rummet när man ser bilden :)
  Nu ska jag kika vidare här.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Trist med Skorpan förstås. Men man vill ju inte att de ska lida i onödan. Hoppas att kosten hjälper henne ett tag i alla fall.
  Amaryllis är vackra och jag har inga i år så jag får njuta av andras. Nyårsmaten har jag nästan klurat färdigt på. Ska bara komma på nån bra förrätt.....Annars blir det helstekt fläskfilé med parmesanpotatis och till efterrätt choklanfondant med halloncoulis (eller hur det nu stavas). Chokladfondant har vi sett i "Halvåtta hos mig" så det har lill-killen beställt.......Hmm, får väl se om jag får ihop det!
  Snö har vi fortfarande och kallt är det igen. Idag har jag klippt vindruvorna, så nu behöver jag inte tänka på det. Inte en aning har jag hur det SKA klippas. Tycker jag läser och läser, men inte blir jag klokare för det.
  Ha det så bra. /kram Anette

  SvaraRadera
 7. Härligt med en fräsch bukett tulpaner och visst är det lite juligt med Amaryllis, men de är vackra och väl värd att beundras länge än ;)

  Synd på kissen, men man får lov att finna sig i att de lever en tid och tyvärr fick vår gamla katt avsluta sina dagar också dagarna före jul :(
  Gott Nytt År! /Bea

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!