söndag 20 december 2009

Lucka 20 - julfunderingar

Dan före dan före dan före dan före dopparedan...


Ute är det vitt och mysigt, inne lyssnar vi på julmusik och  så pysslas det och bakas så det står härliga till. Barnen håller till i köket och gör pärlplattor, smällkarameller och annat pyssel, de har bestämt att alla i släkten skall få någonting hemgjort..=)  Stundom är de sams, och stundom bråkas det rejält...Själv bakar jag lussekatter, den tredje omgången för i år. Vi är tydligen hårda på lussekatter...=) Samtidigt frostar jag av frysen - bäst att passa på när det är frysgrader ute. Igår var vi och hämtade julgran, den står i källaren och väntar, skall  pyntas senare i kväll.

Man läser i alla julbilagor och dylikt, att det viktigaste med julen är att vara tillsammans! Så sant så sant, men samtidigt vill man ju ha allt det andra, det skall bakas, fejas, pyntas, pysslas, handlas etc etc. Jag kan i alla fall inte sålla, exakt VAD skall man ta bort om man nu skulle ta det lite lugnare..? Jag är lite stressad, det skall erkännas, och då jobbar jag bara halvtid. Hur andra som jobbar heltid får ihop det är för mig en gåta...
Årets "glömde det", var att jag glömde att gå till frissan i fredags. Så pinsamt. Började fundera i går kväll, när var det nu igen jag skulle klippa mig...? Oops, det var visst i fredags...så  i morgon är det jag som får skämmas när jag ringer henne...och ingen tid lär det finnas nu innan jul heller...Av någon anledning glömmer jag alltid nåt - ett år var det ju att dubbla vattenmängden i pepparkaksdegen när jag gjorde dubbel sats = betongdeg. Förra året glömde jag att lägga i sockret i saffransdegen, det var bara att slänga och börja om på nytt. Det är så typiskt mig...alltid är det nåt...är det stress månne..?
Obs, jag vill verkligen inte gnälla - jag är så tacksam för det jag har, framförallt mina älskade ungar som gör julen värd att fira! Och jag gillar julen, det är mysigt med allt som tillhör!

Nu åter till köket - trevlig fjärde advent på er!

5 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Va mysigt ni har det . Ja visst vill man göra vissa saker så som man alltid har gjort. Det är klart det blir allt lite stress ändå fastän man försker att inte stressa. Och jag glömde bort saffranet första bullbaket jag gjorde nu före advent men det gjorde ju inget för det blev ju vanliga vaniljbullar då istället. Och hål i de första pepparkakorna som jag skulle hänga i fönstrena . Kom inte på det förrän dagen efter Oj Oj Oj kan jag bara säga.Kram

Annika Christensen sa...

Jag gör nästan bara sådant som är kul till jul. Jag är stressad för att jag inte känner mig stressad...
Vi har slopat julklappar då barnen är stora nu och vi köper när vi behöver något i stället.

Vad fina dina mandelmusslor blev?
De är ett måste för mig.

När barnen var små var julen annorlunda. Förskollärare som jag är så kan du tänka dig hur mycket pyssel och don det var.
I år skall vi vara hos dotter på julafoton och det är en alldeles särskild känsla.
ha det gott
Annika

knatten sa...

Men nog hör det väl till att man ska stressa lite.
Jag har gjort så att dom år det har varit "för mycket" av nåt, typ vi åt inte av laxen=onödigt, då skriver jag det i almanackan att jag ska hoppa över det till nästa år annars glömmer man ju det o så gör man en onödig sak ännu ett år.
Vi har alldeles nyss klätt vår gran o snart ska vi äta lite gott o försöka bli sams igen=).
Ha en skön kväll. /Mia

Madeleine Berglund sa...

Hej!
Det är mycket att tänka på så här innan jul. Men du klarar det!

Vad skönt att det löste sig även för dig när din katt smet ut.
Ska dina katter få någon julklapp tro?

Kram Madeleine

Jord under naglarna sa...

Visst är det mycket man skulle kunna skala bort i julförberedelserna, men det är ju så mycket som är roligt att göra och som är jul för just mig. Jag har ändå skippat en del saker just för att tiden inte räcker till. En sak som jag också glömt, om än inte alls på samma sätt som dig, är att beställa klipptid innan jul. Värre att inte dyka upp på sin avtalade tid... ;)