torsdag 17 januari 2013

Varde ljus, eller?

 
Det blir alltid så mörkt när man tar bort julbelysningen, och av någon konstig anledning blir jag alltid akut "tvungen" att köpa en ny lampa i januari, efter att julsakerna städats bort. Jag har funderat lite kring det där, hur kan det vara samma visa varje år? För hur såg det då ut för sisådär en fem år sen, hade jag inga lampor alls då? Eller -hemska tanke- beror det på att min syn förändrats så att jag behöver mer ljus? Hm, jag blir inte riktigt klok på det där.

Nåväl, jag har inte hittat någon lampa på stan som jag gillar, och inte vet jag heller vart jag skulle ha ställt den, för det känns som om jag har lampor på alla tänkbara ställen. Men det fick i alla fall bli en ny lampskärm till en gammal fot. Det får duga så länge och jag får klura vidare. Tills vidare får jag fortsätta att tända en massa ljus på kvällarna, och så blir det ju ljusare för varje dag som går  -  vilken tur!  

13 kommentarer:

  1. Lampor tycker jag själv är svårt att hitta fina. Har nog lite stora krav, men vet vad jag vill ha när jag ser det . Ny lampskärm är betydligt lättare och din var riktigt fin. Ha det bra kram Åsa

    SvaraRadera
  2. vist är det roligt att förnya lite hemma såhär på nyåret
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera
  3. Men den lampan var ju jättesnygg och passar in väldigt bra där den står, så inte behöver du någon ny lampa! Den ser ju dessutom alldeles ny ut!!

    SvaraRadera
  4. Krasst konstaterar jag att man behöver mer och mer ljus med tiden......Men det var en väldigt söt och fin liten lampa som verkligen gjorde sig där i fönstret, jättegulligt! Den ser helt ny ut också!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Hihihi, återkommande problem varje år. Och trots att man är nöjd med vissa saker innan jul så vill man absolut inte ha dem efter när de ska tillbaka in igen.

    Konstigt det där

    Kram Teres

    SvaraRadera
  6. Tänk vad en ny skärm kan göra :)
    Skönt att det går mot våren och dess ljusa dagar. Kram Veronica.

    SvaraRadera
  7. Instämmer precis i det du skriver. Jag känner också ett stort behov av att hitta nya lampor såhär års. Just nu "behöver" jag en liten lampa till vardagsrumsfönstret. Vet inte hur jag ska klara mig utan länge till. ;)

    Ha en skön kväll. Kram!

    SvaraRadera
  8. Nå har det seg sånn at en 40 åring trenger dobbelt så mye lys i et rom som en 20 åring og en 80 åring dobbelt så mye som en 40 åring så det kan nok henge sammen med det. Det er bare ut å kjøpe nye lamper! Dere svensker er dessuten mye flinkere til å ha lamper i vinduet (fönstret)enn oss nordmenn. Jeg har vært svenske i 2 år, så nå er det lamper i mine vindu ihvertfall.

    Brita

    SvaraRadera
  9. Den lampan är väl söt passar fint där.
    Men mera ljus behöver vi för varje år det märker jag, men mysljus är trevligt.

    Vi åkte en gång till en lampfabrik i Hunnestad, en liten by innan Varberg.
    Jag sökte efter en bra belysning till sängkammaren (dimmer läslampa)
    Vi hade sökt länge med ljus och lykta, fniss, men inget funnit här i vår byggd
    Där fanns det lampor, jätte jätte mkt lampor. Jag letade o tittade . . . . .
    det fanns alldeles för många så det gick runt i skallen. Kunde inte finna vad jag ville ha. Rolf sa att hittar du inget här ska du inget ha, så "kräsen"
    får du inte vara. Jag fick lite panik, att så många och inget jag vill ha.
    Men vi åkte in till Varberg, åt en god lunch, kikade i andra lamp butiker, sen tillbaka till Hunnestad. Till sist bestämde jag mig för ett par av de dyraste, 700 kr för två, det var dyrt tyckte jag. Men de ska hänga med livet ut och det var dimmer.De andra hade jag haft sen mitten av 70-talet, det var på tiden köpa nytt, som jag lääänge tjatat om ( ca 38 år) fniss . . . .

    Ja en "liten" berättelse om hur länge o hur jobbigt det är att hitta lampor
    som ska vara till belåtenhet.
    Ha en trevlig helg, kram/ Eva

    SvaraRadera
  10. Just nu letar jag efter en lampa o hänga över soffbordet,vet hur den ska se ut ska bara hitta den.

    Så fina tulpanbilder du hade i förra inlägget.De andas vår.

    Kramiz vännen

    SvaraRadera
  11. Ja det blir verkligen ljusare och ljusare nu. Men det är mysigt att kunna tända ljus både på morgonen (om man kommer upp i tid vill säga) och på eftermiddagen/kvällen. Man känner sig allt lite piggare nu när det är så mycket ljusare. Här har vi -14 grader och solsken. Otroligt vackert ute nu. Önskar dig en fin helg. Kram

    SvaraRadera
  12. Jag känner igen mig, jag vill också gärna ha mer ljus. De senaste åren har jag köpt lampor när julljusen är borta.
    Din lampa är jättefin.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  13. En lampa kan betyda massor. Snygg fot... Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!