onsdag 10 juli 2013

Från fulhörna till fin entré!

Välkommen in och kika på hur det blev på andra sidan av huset. Den här sidan har tidigare varit helt eftersatt, ett fulhörn med stort F... Men vi börjar väl med några förebilder...
 
Ja, det är nästan så jag inte vill visa det... här är vi ju igång och har börjat röja så det gör ju sitt till att det ser skräpigt ut. Vi började med att ta ner den stora pilen.

Vi går lite närmare. Den här biten staket satte vi upp som en provisorium när vi flyttade hit...det blev visst sittande i 12 år... 
 
Så började maken att sätta upp nytt staket i somras, av samma sort vi har mot gatan. 
 
...och så grusades ju som ni redan vet framsidan upp och en ny rabatt anlades i hörnet.
 
i med jord och ett silverpäron planterades, och så en massa annat förstås =) Här  är staketet klart men det var ju tvunget att stå ett år innan det kunde målas. 
 
 Så ser rabatten ut idag. Än är den lite gles och spretig, men den skall nog bli bra tror jag.
 
 
Även trappan såg hemsk ut och fick ny "kostym" i form av klinkerplattor.

Här mot planket bestämde jag mig i höstas för att göra en liten rabatt.
 
Det blev en kullerstensrabatt med två funkior och en ros.   

Nu i dagarna har maken lagt plattor innanför grinden och den gamla gången flyttade han en bit åt vänster för att passa in bättre mot grinden. Han passade även på att höja den lite eftersom den sjunkit ner en bit. 
Därmed kan jag väl förklara detta gamla fulhörn för borta! Nu skall vi ju förstås inte sätta oss ner och vara nöjda...det är lite pyssel kvar. Jag skall fixa till rabatten där vid kattgården där gången flyttades, ja - och själva kattgården är ju som en "finne" nu och skall bytas ut mot nyare nät i höst och schersminen skall få sig en rejäl nerklippning, den har blivit så ful av allt byggande här, och helst vill maken flytta den en liten bit bort från staketet - vis av tidigare buskar som står för nära vitmålade staket.
 

18 kommentarer:

 1. Wow, vilken förändring! Det är så roligt att se lite före-bilder också. Ni har verkligen fått det fint, det ser riktigt välkomnande ut!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Fra stygt til fint! Skjønnhet er jo en stor del av det å ha en hage. Det gjør oss mennesker godt. Tenk hvilken forskjell for de som passerer, kommer og går hos deg. Mange kommer til å bli glad!

  Fin sommerdag!

  Brita

  SvaraRadera
 3. Vad kul att se före och efter bilder.Bra att du vågade visa dem.
  Det ger inspiration till oss andra att ta tag i grejerna ;)
  Ha det bra.Åsa

  SvaraRadera
 4. Åhhh så fint det blev! Snyggt jobbat!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Ni är ju helt makalöst duktiga på att fixa till så det blir så jäkla snyggt. Man får verkligen en inspirationskick av att se dina bilder. Ocg du....Det där med provisorium. Det känner jag till. Vi har en provisorisk grind som vi har haft i tio år nu. Hmmm...
  Ha det gott min vän!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 6. Ja-a du...Det blev ju sååå läckert snyggt!! Nåt mer kan jag bara inte säga. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Vilken skillnad! Det blev verkligen jätte fint!

  SvaraRadera
 8. Oj oj vad fint ni gjort. Kul att se hur ni gjort. Vad är det för rabattkant ni satt ner ? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar i Silverpäronrabatten - så satte vi oljemasonite (två lager) och armeringsjärn, för att hålla gruset på plats, innan vi la dit jorden. Gruslagret är på 50 cm för att det skulle hålla för bilen så det skulle ju bara ha rasat in i rabatten annars, och sen håller det ju även grus och jord ifrån varandra.
   Kram!

   Radera
 9. Sååå snyggt ni har fixat till det. Gillar svängen på gången och grus som möter kantstenarna. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 10. Jättefint!! Men du behöver vila upp dig på jobbet nu ;)
  Har du fått någon stranddag?!
  Stor kram från Namnen!!

  SvaraRadera
 11. Så jättebra det blev, snacka om skillnad! :)

  SvaraRadera
 12. MEN så fint... det ger oss andra hopp! Vi som inte riktigt kommit dit än! haha...
  Verkligen stor skillnad! Det är roligt att se hela förloppet, då ser man hur fint och bra det kan bli av något som man knappt kunnat föreställa sig!

  Nu ska jag ut och föreställa mig här hemma i morgon! FNISS

  Kram Linnea i Solglänta

  SvaraRadera
 13. Det har blivit jättefint! Men...precis som vanligt så är det så att "det ena ger det andra". Det tar liksom aldrig slut, när man är klar med en sak är det bara att börja på nästa!!

  SvaraRadera
 14. Ååå så skönt att se en bit "vanlig" trädgård, jag menar innan ni började göra i ordning. Jag lovar, dom flesta av oss har massor av såna bitar i sin trädgård och man tänker och planerar och så vips en dag så sitter det som en smäck, det liksom trillar på plats hur man vill ha det och man får energin och så blir det så otroligt fint som i er trädgård. Det ser helt ljuvligt ut! En riktig sommarträdgård och staketet och allt är ju så fint! Som ett smycke!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Så fint och prydligt ni gjort... vilken skillnad! Det vita staketet passar perfekt, inramning ger alltid hemkänsla. Den slingrande plattgången gillar jag skarpt!

  Hoppas du får några vilsamma dagar innan du börjar jobba igen!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 16. Såå fint! Vad duktiga ni är. Roligt att se före och efter-bilder.
  Kram

  SvaraRadera
 17. Så vacker din entre har blivit.Tittade tillbaka på dina inlägg,bla.Verdus Veranda,ett ställe som jag försöker komma till varje sommar,så mysigt o "farligt"för börsen.där är så mycket man vill ha.

  Ha det gott vännen

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...