torsdag 18 juli 2013

Två nya rosor

Som sagt, det har tillkommit ett par rosor i "rosfamiljen" här hemma. Jag åkte till Linds häromdan eftersom de hade "roshelg", med erbjudanden i samband med rosköp. Jag hade tre rosnamn på önskelistan men det fanns bara en av dem hemma.
 
Och den som fanns hemma var Austinrosen Queen of Sweden -  som jag även blivit rekommenderad av Håkan med bloggen Maleviks rosenträdgård. Ni vet - jag är ju inte speciellt duktig på rosor och har bestämt mig för att bara skaffa lättskötta och anspråkslösa rosor som inte har tendenser att dra på sig en massa sjukdomar. Och enligt Håkan kan man inte misslyckas med denna ros (skall vi slå vad...?) så det bådar ju gott! Han har fantastiska rosor och jag är speciellt förtjust i dessa ljusrosa fyllda pionliknande sorter!  
 
Men sen ville jag ha en ros till - och vilken skulle jag då välja? För en gång skull fanns det väldigt många Austinrosor att välja mellan, så jag bestämde mig för att det skulle bli en sån till. Och velig som jag är så tog ju detta en god stund...
 
Till slut valde jag denna skapelse - Jubilé of Celebration - tyckte den var väldigt läcker och lite ovanlig i färgen!
 
Nu återstår bara att bestämma en plats och börja gräva!  

12 kommentarer:

 1. Underbart vackra rosor du valt, de kommer du säkert ha stor glädje av! Lycka till med dem!
  Ha det gott1

  SvaraRadera
 2. Jag säger som Margot... lycka till med de nyinköpta!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Underbara skönheter. Lycka till med nykomlingarna.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!
  Men ååå vad många fina rosor!
  Å vilken underbar trädgård! Vilken förvandling ni gjorde av framsidan... ååå sånt är så kul att se. Före och efter bilder.

  ha en fin dag!
  kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Du valde väldigt vackert tycker jag! Rosor är ju ett kapitel för sig och hur Malevik bär sig åt, det förstår jag inte, jag tycker rosor är så fina hos andra men här blir det små fläckar på bladen och nertill finns inga blad och en del blir hängiga och jag vet inte allt. Men vi får väl försöka ett slag till!!! Du och jag, menar jag!
  Lycka till, kramar
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Du har hittat jättevackra rosor tycker jag! Det är något alldeles speciellt med rosor.
  Ha det fint,
  Carina

  SvaraRadera
 7. Båda dina rosor var jättesnygga, men nästa gång jag ska skaffa mig fler rosor så ska dom vara rosa. Riktigt så där sötsliskigt rosa och det är ju den första; Queen of Sweden. Jag har också upptäckt att jag har en massa aprikos så den färgen ska jag inte ha fler av.
  Du hade helt klart kunnat använda dig av Penny Lane som en buskros - den blir inte så hög verkar det som. Trots att den inte fryser ner så är den inte högre än c:a 1,3-1,5 m! Den är helt underbar och mycket härdig och blir fantastiskt vacker framåt senhösten!!

  SvaraRadera
 8. Wow, så där fint förgrenad är inte min "Drottning". Men jag köpte henne på postorder. ;-) Tror säkert att hon kommer att trivas hos dig!

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Att ha en 'drottning av Sverige' måste väl kännas speciellt.
  Jag vill också bara ha lätt skötta rosor, men ibland slinker en o annan
  'svår sak' med, det är bara för att den då är super vacker.
  Lycka till med 'henne'.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 10. Underbart vackra och vilka fina bilder du har tagit, lägger till dig i min blogglista för nu vill jag inte missa några av dina underbara blommor. Ha en fin lördagskväll Karin

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att du gjorde två fantastiska inköp jag har båda. Queen of Sweden har jag haft något år och det är en jätte fin ros som jag inte har haft några som helst problem med. Jubilé of Celebration köpte jag i sommras för dess otroligt fina färg och doften är rent himmelsk. Vi får hålla tummarna att den är tålig och sjukdoms fri.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...