söndag 7 juli 2013

Rosor och före/efter

På framsidan har jag tre stycken rosor, som jag köpte för två år sen.

  
Jag tycker själv det är roligt med före-och-efter-bilder så därför får ni se hur det såg ut för ganska exakt ett år sedan, innan vi började med projekt "grusaframsidan".
 
...och så här ser det alltså ut nu. Tycker nog inte att rosorna har växt så där värst mycket, men det är ju rätt skuggigt här på framsidan av huset också. Hade tänkt mig att de skulle växa upp och klänga lite så där ledigt och elegant över staketet, men det kanske är att hoppas för mycket...
 
Från detta hållet såg det ut så här...

...och nu så här. Förutom gruset och utökad rabatt så har huset snyggats till något med vitmålade fönstrar (källarfönstren skall ännu målas som ni ser) och så blomlådorna som vi snickrat =) Längst fram i rabatten närmast ser ni en pion som ännu blommar, med två blommor i år;

Edens perfume

9 kommentarer:

 1. Jättefint! Rosorna kommer säkert klättra/välla så fint som du vill över staketet, ge dem lite tid bara:). Det krävs ju förstås rosor med lite höjd på:).
  Nu blir jag inspirerad till att ta nya tag i vår planering av grusgångar i trädgården.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Åh, så snyggt det har blivit! Älskar sten och grus och snygga planteringar med rosor!!
  Jag är precis i full färd med att "övertala" gubben att göra en stor planteringslåda till några rosor som jag ska ha bredvid grinden på baksidan. Alltså, han är redan övertalad!
  Precis där den ska stå - helt öppen nedåt - så har vi nu en stor buske/litet träd, en coyotepil eller präriesälg - och den sätter så enormt med rotskott ut på grusplanen så den vill han inte ha kvar. Så nu ska den grävas upp - ett mastodontjobb - oxh så ska den planteras på yttertomten. Men...jag är inte övertygad om att den överlever!!

  SvaraRadera
 3. Det där blev bara så otroligt snyggt! Så mycket ljusare och fräschare (om det kan kallas fräscht i trädgården "ler") - jag gillar det och vill göra något liknande på vår framsida. Visade maken dina bilder igår kväll och det första han säger är "det blir svårt att skotta snö" Mitt svar blev att då får man väl låta bli ;)
  Nu ska jag ut och njuta av sommaren / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Vilken förvandling. Blev jättesnyggt
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så himla fint det blivit!!

  SvaraRadera
 6. Så fint, jag älskar grusgångar. Allt gör sig så bra mot gruset. Och så slipper man ju klippa gräs ;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Nog är det skillnad allt! Det ser så rent ut med gruset isf gräset. Dina rosor växer nog till sig ska du se! Edens parfume skulle jag gärna sätta näsan i:)

  Njut!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Före och efter bilder är roliga att se. Man glömmer så fort hur det såg ut innan. I alla fall är det så för mig.
  Jättefint har det blivit :)
  / Sylvia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...